Word ik nuchter in de kliniek verwacht?

Wanneer u nuchter wordt verwacht:


Indien u een laboratoriumonderzoek(bloed en urine) heeft wordt u nuchter in de kliniek verwacht. Dit houdt in dat u de dag voorafgaand aan de onderzoeken tot 21:00 een maaltijd mag nuttigen en enkel water of thee zonder toevoegingen mag drinken. Indien u de afspraak na 12:00 uur in de middag heeft is het toegestaan ’s ochtend een ‘licht ontbijt’ te nuttigen. U moet hierbij denken aan een witte boterham (zonder boter) met lichte vleeswaren. Tussen dit lichte ontbijt en de onderzoeken dient minimaal 4 uur tijdverschil te zitten.

Het drinken van koffie wordt afgeraden. Voor alcohol geldt dat één of twee glazen tijdens de avond voorafgaand aan het onderzoek geen probleem is. Een grotere hoeveelheid alcohol zorgt echter voor verhoogde leverwaarden in het bloed. Hierdoor kan het bloedonderzoek niet representatief zijn. Het meest wenselijk is 24 uur voor het onderzoek helemaal geen alcohol te nuttigen!

Indien u een Darmonderzoek heeft is het belangrijk dat uw dikkedarm voor het onderzoek leeg en schoon is, dit is noodzakelijk om een optimaal zicht te hebben tijdens deze inwendige inspectie. De dag voor het onderzoek zult u een laxeermidden (MOVIPREP® zie handleiding hier) moeten innemen om er zeker van te zijn dat de darmen schoon zijn. 

Indien u een Maagonderzoek heeft dient u geheel nuchter te zijn. Dit houdt in dat u minstens zes uur voor de afgesproken onderzoekstijd niets meer mag eten en minimaal twee uur van tevoren niets meer mag drinken. 

Indien u een cardiologisch onderzoek heeft wordt aangeraden zuinig te zijn met het drinken van koffie. Koffie heeft namelijk invloed op de hartactie, maar één kopje is geen probleem. 

 

Heb je een vraag?

We streven ernaar binnen één werkdag contact met je op te nemen

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Altijd een kliniek in de buurt