Wil ik het wel weten?

Wil ik het wel weten?


Bij een positieve uitslag kan het zijn dat een cliënt een behandeling nodig heeft. Als er een ernstige aandoening wordt gevonden, heeft dat tevens een psychisch effect. Zo’n ontdekking kan moeilijk te aanvaarden en te verwerken zijn. Preventief onderzoek of niet, een ernstige ziekte zal zich vroeg of laat een keer openbaren. Voor de meeste aandoeningen geldt: hoe eerder iets ontdekt wordt, hoe beter de kans op genezing of stabilisatie van een ziekte is. Toch is preventief onderzoek iets om goed over na te denken. 100% zekerheid kan niemand je bieden. Goede zorg en begeleiding wel.

Is een gezondheidscheck iets voor mij?

Als je een gezondheidscheck krijgt aangeboden of je overweegt het ondergaan van een gezondheidscheck, zoals een Total Body Scan, is het goed om jezelf goed te laten voorlichten. Enerzijds draagt onze verpleegkundige onderszoekscoördinatie daar zorg voor, anderzijds is een onafhankelijk voorlichting ook wenselijk en prettig. 

Brochure KNGM

Artsenfederatie KNMG (Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst, www.knmg.nl) heeft een richtlijn geformuleerd die de voor- en nadelen van screening op duidelijke en neutrale wijze toelicht. De brochure, waarin deze richtlijn toegelicht wordt, kun je hier vinden.

Meer informatie

Voor een uitgebreide toelichting over uw onderzoeksmogelijkheden of hulp bij het maken van uw keuze zijn we altijd te bereiken op 074 255 9 255 of via ons contactformulier. Lees daarnaast een uitgebreide toelichting over onze medische onderzoeken in onze screening informatie.

Heb je een vraag?

We streven ernaar binnen één werkdag contact met je op te nemen

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Altijd een kliniek in de buurt