Wat is een prostaatontsteking?

Een prostaatontsteking (prostatitis) is logischerwijze een ontsteking in de prostaat. De prostaat is een klier die om de plasbuis heen ligt, vergelijkbaar met een appel waar het klokhuis uit is gehaald. Door de ontsteking zwelt de prostaat op en wordt de plasbuis dichtgedrukt. Hierdoor wordt plassen moeilijker en doet het meestal pijn als je plast.

Het is zaak om een prostaatontsteking snel te behandelen, anders kan zich een abces ontwikkelen in de prostaat. Daardoor kan de prostaat helemaal dichtgedrukt worden en is het niet meer mogelijk om te plassen.

Er is een verschil tussen een acute prostaatontsteking en een chronische prostaatontsteking. Een acute prostaatontsteking treedt plotseling op en is kortdurend. Als de ontsteking langdurig is, is er sprake van een chronische prostaatontsteking.

Heb je een vraag?

We streven ernaar binnen één werkdag contact met je op te nemen

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Altijd een kliniek in de buurt