Tijd voor frisse lucht.

Stop in 4 uur met roken, samen met Prescan en Stichting Ik Stop Ermee.

Stoptober: in 28 dagen stoppen met roken. Volgens ons kan dit sneller en effectiever en daarom organiseren we 6 gratis workshops voor honderden deelnemers. Geen 28 dagen - maar slechts vier uur is nodig - om de sigaret definitief uit te drukken. Aanmelden voor één van de cursussen kan via het onderstaande aanmeldformulier. Iedere cursus begint om 18:00 (inloop vanaf 17:30) en duurt tot 22:30, inclusief pauzes.

"Onze methode is uniek..."

Stoppen met roken zonder nicotinevervangers, trucjes of gewichtstoename lijkt te mooi om waar te zijn en tóch is het mogelijk. "Onze methode is uniek. Het geheim van de cursus is dat alle raadsels rondom het roken worden ontrafeld. Daarna is stoppen zo makkelijk, het is bijna leuk", zegt Hugo Hairwassers van Stichting Ik Stop Ermee. De unieke methode heeft een zeer hoog slagingspercentage.

De workshop beantwoordt vragen als 'waarom rook je nou echt?' en 'waarom is stoppen, fysiek en mentaal, zo moeilijk?' Ook leren de deelnemers hoe ze níet moeten stoppen - denk aan minderen, onthouding, vervangen, eten en medicijnen - en hoe ze wél moeten stoppen. "In deze cursus gebruiken we de kennis van de tabaksindustrie tegen de tabaksindustrie. Hoe werkt roken nou echt?U krijgt van ons een stappenplan en zeven eenvoudige instructies", aldus cursusleider Hugo.

Rokers zijn goed voor zo'n drieënhalf miljard zorgkosten per jaar. Daarnaast sterven ze gemiddeld tien jaar vroeger dan niet-rokers, blijkt uit internationale studies. En ruim de helft van de mensen die blijven roken, sterven aan de gevolgen hiervan.In Nederland zijn dit jaarlijks ongeveer 20.000 mensen, blijkt uit informatie van het Trimbos-instituut.

Prescan biedt Nederlanders sinds 2003 de mogelijkheid voor een health check, gewoon voor de zekerheid. Een regelmatige check-up is goed, maar een gezonde levensstijl is minstens zo belangrijk. Daarom bieden we deze cursus aan, voor iedereroker die klaar is met het roken en klaar is om te stoppen.