Longkanker

Personen die longkanker hebben, kampen meestal al langere tijd met ‘kleine’ klachten, die ook nog eens leeftijd gerelateerd kunnen zijn. De diagnose 'longkanker' wordt dan ook vaak (te) laat gesteld. Des te meer redenen serieus met je klachten om te gaan. Hieronder geven wij een aantal symptomen van longkanker. Deze zijn echter niet compleet. Herken je één van de longkanker symptomen dan wil dat zeker niet zeggen dat je ziek bent. Maar het is wel belangrijk het zekere voor het onzekere te nemen en jezelf zo snel mogelijk te laten onderzoeken.

De symptomen van longkanker

  • Toenemende kortademigheid
  • Zeurende pijn in de borst
  • Heesheid zonder keelpijn
  • Terugkerende luchtweginfecties die maar niet over lijken te gaan
  • Piepende ademhaling
  • Hardnekkige prikkelhoest
  • Zo nu en dan wat bloed in het opgehoeste slijm
  • Meer slijmvorming in de longen

Vaak gaan deze longkanker symptomen gepaard met een verslechterende conditie. Je bent kortademig, hebt minder eetlust, verliest zonder aanwijsbare reden gewicht. Soms verandert de smaak.

Prescan ® onderzoekt symptomen longkanker

Heb je een van de bovenstaande symptomen, of lang of veel gerookt, dan raden wij aan je longen te laten onderzoeken. De kans is groot dat er niets ernstigs aan de hand is. Maar mocht tijdens het onderzoek toch een afwijking gevonden worden dan geldt: hoe eerder men longkanker ontdekt, hoe beter het vaak behandeld kan worden. Prescan ® is marktleider als het gaat om preventief onderzoek naar symptomen longkanker. Bij ons kun je direct terecht. Lees meer over het longkanker onderzoek van Prescan®

Het is ook mogelijk om direct contact op te nemen met Prescan, dit kan via het telefoonnummer: 074 - 255 9 255 of door middel van het contactformulier.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Vragen?