Lymfeklierkanker

Er zijn twee soorten lymfeklier kanker: de ziekte van Hodgkin (ook Hodgkin lymfoom genoemd) en het non Hodgkin Lymfoom. Elk jaar krijgen ongeveer 400 Nederlanders  de ziekte van Hodgkin. Bij ongeveer 2.400 mensen wordt het non-Hodgkin-lymfoom vastgesteld. 
De symptomen voor beide varianten van lymfeklier kanker zijn dezelfde:

  • Een niet pijnlijke zwelling aan lymfeklieren 
  • koorts, afgewisseld met normale temperatuur 
  • afname in gewicht
  • met name ’s nachts hevig transpireren 
  • hevige jeuk 
  • vermoeidheid zonder aanwijsbare reden 
  • tijdens het drinken van alcohol doen de aangetaste klieren pijn.

De symptomen van lymfeklier kanker hoeven niet tegelijkertijd of altijd bij iedere patiënt op te treden.

Lymfeklier kanker: wees er op tijd bij

De symptomen van lymfeklierkanker geven niet direct aanleiding verder onderzoek te doen. Vaak sluipt het er langzaam in. ‘Het zal wel een griepje zijn’, wordt gedacht, of ‘Ik had de laatste maanden te veel stress.'  Toch is het belangrijk mogelijke symptomen van lymfeklier kanker serieus te nemen en daardoor de ziekte in een vroeg stadium te onderkennen. De genezingskans is dan over het algemeen aantoonbaar groter.

Zekerheid over lymfeklier kanker

Bij Prescan ® kun je preventief onderzoek laten doen om in eerste instantie te proberen te zien of er aantoonbare afwijkingen zijn, die kunnen wijzen op lymfeklier kanker. 

We zijn marktleider op het gebied van preventief onderzoek en werken dan ook met de beste apparatuur. We kennen geen wachtlijsten. Bij ons kun je direct terecht, ook als je geen verwijsbrief hebt. De uitslag krijg je direct na het onderzoek. Dan weet je waar je aan toe bent en dat geeft rust.

Meer informatie over lymfeklier kanker? Neem direct contact op.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Vragen?