Prostaatontsteking

De prostaat is een klier die om de plasbuis ligt. Hij is te vergelijken met een klein appeltje met een uitgeboord klokhuis. Een prostaatontsteking laat de prostaat opzwellen. Daardoor kan de plasbuis dichtgedrukt worden. Plassen gaat dan vanzelfsprekend niet gemakkelijk en is over het algemeen pijnlijk.

Prostaatontsteking: laat er snel wat aan doen

Het is belangrijk dat een prostaatontsteking snel behandeld wordt. Als dat niet gebeurt, wordt de plasbuis soms helemaal dichtgedrukt en kan een chronische prostaatontsteking ontstaan. De klachten die men dan heeft (branderig en jeukend gevoel na het plassen, bloed in de urine, pijn in het gebied tussen balzak en anus, bij zaadlozingen pijn in onderlichaam en liezen) zullen over het algemeen niet meer verdwijnen. Dat kan de kwaliteit van leven aanzienlijk verminderen.

Zekerheid over prostaatontsteking

Bij Prescan® kun je preventief onderzoek laten doen naar je prostaat. Daarbij brengen we in kaart of je last hebt van een prostaatvergroting, prostaatontsteking  of dat er toch nog iets anders aan de hand is. In minder dan een halve dag weet je of er iets aan de hand is en welke acties eventueel ondernomen kunnen worden. Dat geeft mogelijkheden en rust. Lees meer informatie over het prostaatonderzoek van Prescan ®.

 

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Vragen?