Prostaatvergroting

De arts noemt de goedaardige vergroting van de prostaat meestal BPH: benigne prostaat hyperplasie. Hier krijgt bijna iedere man ooit mee te maken, maar niet iedereen heeft er last van. Ongeveer 30% van alle mannen heeft een zodanige prostaatvergroting dat hij er last van krijgt.

De symptomen van een prostaatvergroting

De symptomen een prostaatvergroting (’s nachts en overdag vaker moeten plassen, een branderig gevoel tijdens het plassen, een zwakke straal, nadruppelen of moeite met plassen) kunnen echter ook duiden op prostaatkanker. Jaarlijks wordt er bij zo’n 10.000 mannen prostaatkanker vastgesteld en overlijden is zelfs mogelijk. In een aantal gevallen had dit voorkomen kunnen worden als de ziekte in een eerder stadium was ontdekt.

Preventief onderzoek naar prostaatkanker geeft zekerheid

Omdat de klachten van een (redelijk onschuldige) prostaatvergroting en klachten die bij prostaatkanker horen hetzelfde zijn, lopen veel mannen te lang door met een ernstige ziekte onder hun leden. Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat mannen waarvan de vader, broer of zoon prostaatkanker heeft, een dubbel zo grote kans op prostaatkanker hebben. Preventief onderzoek is dan geen overbodige luxe.
Prescan® is één van de weinige bedrijven in ons land die zich op preventief onderzoek heeft toegespitst. Onze artsen zijn bijzonder vakbekwaam en hebben de meest nauwkeurige apparatuur tot hun beschikking. 

Meer weten over prostaatvergroting, prostaatkanker en preventief onderzoek naar deze aandoeningen? Lees verder over het prostaatonderzoek van Prescan®.

 

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Vragen?