Bloedvaten onderzoek

Zonder dat je het merkt, kan de kwaliteit van je bloedvaten aangetast zijn. Onder andere roken, een hoge bloeddruk, overgewicht en een te hoog cholesterolgehalte kunnen problemen in je bloedvaten veroorzaken, maar soms ook bacteriële infecties of de afname van elastisch weefsel. Een slechte kwaliteit van de bloedvaten kan leiden tot bijvoorbeeld een beroerte, infarct of een TIA. Om problemen te voorkomen, is het aan te raden periodiek een vaatonderzoek uit te laten voeren.

Het Prescan ® bloedvaten onderzoek

Er zijn diverse onderzoeken om goed inzicht te krijgen in je vatenstelsel. Een standaard onderzoek bloedvaten duurt ongeveer een half uur, maar er zijn ook diverse specifieke onderzoeken. Tijdens het onderzoek proberen we een goed beeld te krijgen van de kwaliteit van je bloedvaten. De uitslag van alle onderzoeken krijg je direct. Een ervaren specialist neemt uitgebreid de tijd om de resultaten van het bloedvaten onderzoek rustig en duidelijk met je door te nemen.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Altijd een kliniek in de buurt