CT-scan van het hart

Met een CT-scan van het hart krijg je inzicht in de hoeveelheid verkalkte plaques in je kransslagaders die een infarct kunnen veroorzaken, de zogenaamde calciumscore. Hoe hoger de calcium score, hoe meer plaques aanwezig en hoe hoger het risico op een hartinfarct. Een calciumscore heeft een voorspellende waarde m.b.t. het risico op een hartinfarct in de komende 5-10 jaren. 

Tijdens het CT scan onderzoek van het hart zal de CT scanner het hart laagje voor laagje in kaart brengen, deze beelden worden vervolgens omgezet tot driedimensionale beelden. Een gemiddeld CT scan onderzoek van het hart duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. 

Cardiologisch onderzoek of CT-scan?

Het cardiologisch onderzoek (een ECG bij rust en inspanning, gecombineerd met een echo van het hart) geef informatie over de pompfunctie van het hart, het functioneren van de hartkleppen en de hartkamers. Een CT-scan van het hart bepaalt, zoals geschreven, de calciumscore en geeft daarmee aanvullende informatie. Indien je bepaalde risicofactoren hebt, adviseren wij beide onderzoeken te ondergaan omdat dit op twee zichzelf staande onderzoeken zijn met elk een eigen waarde. Samen geven ze een goed beeld van het hart. 

Een CT-scan is een vorm van röntgenonderzoek, tijdens een CT scan van het hart wordt het hart laagje voor laagje zichtbaar gemaakt. De opnamen worden vervolgens omgevormd tot driedimensionale beelden, een gemiddeld CT scan hart onderzoek neemt ongeveer 5 tot 10 minuten in beslag. 

Mag u een CT scan hart ondergaan?

Een CT scan van het hart wordt alleen uitgevoerd indien je ouder bent dan 45 jaar en één of meerdere risicofactoren heeft (de arts zal bepalen of je voldoet aan de risicofactoren) Risicofactoren kunnen zijn:

  • Familiaire belasting
  • Hoge bloeddruk
  • Hoog cholesterol
  • Overgewicht
  • Suikerziekte
  • Roken

Wachttijd voor een CT scan van het hart

Wanneer de arts bepaalt dat je aan de risicofactoren voldoet kun je over het algemeen binnen enkele dagen terecht voor een CT scan hart. 

Meer informatie over CT scan van het hart

Wil je een meer informatie over een CT scan van het hart? Je kunt zelf contact opnemen via het telefoonnummer: 074 - 255 9 255.

 

Wall of Fame

De afgelopen 13 jaar hebben we tientallen bekende Nederlands en internationale sterren mogen ontvangen in onze klinieken. We zijn er trots op dat deze bijzondere mensen ambassadeurs zijn.

Nancy Evers
Nancy Evers
Yvonne Loef
Yvonne Loef

The Feedback Company

9,3
Bekijk alle 1881 beoordelingen
Een recente beoordeling:

“Je kunt snel terecht. Uiterst tevreden. Vriendelijk. Ze denken met je mee.”

Dhr. M. Wijnmaalen

19 april 2019
Yvonne Loef

"Ik maakte me niet echt zorgen. Toch had ik al een jaar lang wat last van hyperventilatie."

Yvonne Loef

Gastenboek

Sinds de oprichting van Prescan hebben wij al duizenden tevreden cliënten mogen ontvangen. Al deze cliënten bieden ons een schat aan informatie, door de ervaringen die zij met ons deelden.

Niet alleen kunnen wij met deze ervaringen onze dienstverlening steeds verder verbeteren, ook geeft het jou een beeld van wie we zijn en wat we doen. Bijzondere, mooie én eerlijke verhalen.

In ons Gastenboek staan veel verhalen van cliënten. Soms alleen een e-mail die we ontvingen, soms bijzondere verhalen die we mochten filmen of reacties geschreven in ons fysieke gastenboek in de klinieken.

Bekijk gastenboek
ISO9001

Het ISO9001 certificaat is iets waar we trots op zijn. Het waarborgt de kwaliteit van onze dienstverlening. Hierdoor weet je als cliënt dat je bij ons in goede handen bent.

ZKN

Het ZKN (Zelfstandige Klinieken Nederland) keurmerk staat voor medische zorg van hoge kwaliteit, persoonlijke zorg en korte wachttijden. Prescan is al sinds 2010 trotse bezitter van het ZKN keurmerk.

Onze ISO- en ZKN-certificering is van toepassing op de locaties Baarn en het hoofdkantoor in Hengelo.
De overige Nederlandse klinieken waar Prescan mee samenwerkt zijn zelfstandig gecertificeerd.
ZKN is een landelijke certificering. De klinieken in Duitsland worden lokaal gevisiteerd, hebben eigen certificeringen en voldoen aan de strengste eisen en kwaliteitsstandaarden.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Vragen?