CT-scan rug

Bij een CT scan van de rug wordt de rug met behulp van röntgenstraling onderzocht. Het resultaat is een drie dimensionale gedetailleerde beeldweergave van uw rug. 

CT scan rug bij een hernia

Om een hernia te ontdekken is een CT scan of een MRI-scan van de rug noodzakelijk. Bij een hernia raken de zenuwwortels bekneld door het uitstulpen van een tussenwervelschijf. Dat veroorzaakt pijn in het been en eventueel uitvalsverschijnselen. Een CT scan van de rug kan aantonen of een hernia inderdaad de veroorzaker is van de pijn.

Een CT scan of een MRI scan?

Artsen kiezen in de regel voor een MRI scan in plaats van een CT scan van de rug. Het belangrijkste voordeel van de MRI is dat er geen röntgenstralen aan te pas komen. De MRI maakt gebruik van magnetische velden. Soms heeft een CT scan van de rug toch de voorkeur. Patiënten met metalen delen in het lijf kunnen soms niet in de MRI-scan, vanwege het magnetisch veld. Pacemakers en insulinepompen bijvoorbeeld, kunnen hierdoor ontregeld raken. 

Meer informatie over een CT-scan rug?

Wilt u door een van de verpleegkundige medewerkers geadviseerd worden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer 074 - 255 9 255. U kunt ook meer informatie lezen over het ondergaan van een MRI rug.

Wall of Fame

De afgelopen 13 jaar hebben we tientallen bekende Nederlands en internationale sterren mogen ontvangen in onze klinieken. We zijn er trots op dat deze bijzondere mensen ambassadeurs zijn.

Yvonne Loef
Yvonne Loef
Nancy Evers
Nancy Evers

The Feedback Company

9,3
Bekijk alle 1881 beoordelingen
Een recente beoordeling:

“Je kunt snel terecht. Uiterst tevreden. Vriendelijk. Ze denken met je mee.”

Dhr. M. Wijnmaalen

19 april 2019
Yvonne Loef

"Ik maakte me niet echt zorgen. Toch had ik al een jaar lang wat last van hyperventilatie."

Yvonne Loef

Gastenboek

Sinds de oprichting van Prescan hebben wij al duizenden tevreden cliënten mogen ontvangen. Al deze cliënten bieden ons een schat aan informatie, door de ervaringen die zij met ons deelden.

Niet alleen kunnen wij met deze ervaringen onze dienstverlening steeds verder verbeteren, ook geeft het jou een beeld van wie we zijn en wat we doen. Bijzondere, mooie én eerlijke verhalen.

In ons Gastenboek staan veel verhalen van cliënten. Soms alleen een e-mail die we ontvingen, soms bijzondere verhalen die we mochten filmen of reacties geschreven in ons fysieke gastenboek in de klinieken.

Bekijk gastenboek
ISO9001

Het ISO9001 certificaat is iets waar we trots op zijn. Het waarborgt de kwaliteit van onze dienstverlening. Hierdoor weet je als cliënt dat je bij ons in goede handen bent.

ZKN

Het ZKN (Zelfstandige Klinieken Nederland) keurmerk staat voor medische zorg van hoge kwaliteit, persoonlijke zorg en korte wachttijden. Prescan is al sinds 2010 trotse bezitter van het ZKN keurmerk.

Onze ISO- en ZKN-certificering is van toepassing op de locaties Baarn en het hoofdkantoor in Hengelo.
De overige Nederlandse klinieken waar Prescan mee samenwerkt zijn zelfstandig gecertificeerd.
ZKN is een landelijke certificering. De klinieken in Duitsland worden lokaal gevisiteerd, hebben eigen certificeringen en voldoen aan de strengste eisen en kwaliteitsstandaarden.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Vragen?