MRI of CT hernia

Om een hernia vast te stellen is een MRI scan of om bepaalde redenen een CT scan noodzakelijk. Bij een hernia raken de zenuwwortels bekneld door het uitstulpen van een tussenwervelschijf. Dat veroorzaakt pijn in het been en eventueel uitvalsverschijnselen. Het uitstulpen van de tussenwervelschijf is goed te zien op een MRI scan of een CT scan.

De MRI scan hernia

De meest gebruikte methode om een hernia vast te stellen is de MRI scan, simpelweg omdat er geen röntgenstralen aan te pas komen zoals bij de CT scan. Met behulp van magnetische velden maakt men een driedimensionale beelden van de rug. Op deze beelden kan de arts bekijken of een hernia inderdaad de veroorzaker is van de pijn.

De CT scan hernia

In sommige gevallen kiest de arts voor een CT scan om een hernia vast te stellen. Patiënten met metalen delen in het lijf kunnen de MRI niet in. Pacemakers en insulinepompen bijvoorbeeld, raken ontregeld door het magnetische veld. Ook claustrofobische mensen kunnen soms beter kiezen voor een CT scan om hernia vast te stellen. 

De sterke punten van Prescan:

  • Wij werken met de meest betrouwbare MRI scan apparatuur en CT scan apparatuur 
  • Een verwijzing van een arts is niet nodig
  • Geen wachtlijsten
  • Samenwerkingen met gespecialiseerde artsen
  • Uitslag op dezelfde dag 
  • Beelden direct mee naar huis

Wilt u door een arts geadviseerd worden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of stel uw vraag direct aan ons medische team.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Vragen?

Wall of Fame

De afgelopen 13 jaar hebben we tientallen bekende Nederlands en internationale sterren mogen ontvangen in onze klinieken. We zijn er trots op dat deze bijzondere mensen ambassadeurs zijn.

Yvonne Loef
Yvonne Loef
Nancy Evers
Nancy Evers

The Feedback Company

9,3
Bekijk alle 1881 beoordelingen
Een recente beoordeling:

“Je kunt snel terecht. Uiterst tevreden. Vriendelijk. Ze denken met je mee.”

Dhr. M. Wijnmaalen

19 april 2019
Yvonne Loef

"Ik maakte me niet echt zorgen. Toch had ik al een jaar lang wat last van hyperventilatie."

Yvonne Loef

Gastenboek

Sinds de oprichting van Prescan hebben wij al duizenden tevreden cliënten mogen ontvangen. Al deze cliënten bieden ons een schat aan informatie, door de ervaringen die zij met ons deelden.

Niet alleen kunnen wij met deze ervaringen onze dienstverlening steeds verder verbeteren, ook geeft het jou een beeld van wie we zijn en wat we doen. Bijzondere, mooie én eerlijke verhalen.

In ons Gastenboek staan veel verhalen van cliënten. Soms alleen een e-mail die we ontvingen, soms bijzondere verhalen die we mochten filmen of reacties geschreven in ons fysieke gastenboek in de klinieken.

Bekijk gastenboek
ISO9001

Het ISO9001 certificaat is iets waar we trots op zijn. Het waarborgt de kwaliteit van onze dienstverlening. Hierdoor weet je als cliënt dat je bij ons in goede handen bent.

ZKN

Het ZKN (Zelfstandige Klinieken Nederland) keurmerk staat voor medische zorg van hoge kwaliteit, persoonlijke zorg en korte wachttijden. Prescan is al sinds 2010 trotse bezitter van het ZKN keurmerk.

Onze ISO- en ZKN-certificering is van toepassing op de locaties Baarn en het hoofdkantoor in Hengelo.
De overige Nederlandse klinieken waar Prescan mee samenwerkt zijn zelfstandig gecertificeerd.
ZKN is een landelijke certificering. De klinieken in Duitsland worden lokaal gevisiteerd, hebben eigen certificeringen en voldoen aan de strengste eisen en kwaliteitsstandaarden.