Rugonderzoek

Wanneer is rugonderzoek noodzakelijk?

 • Langer dan twee weken (hevige) rugpijn.
 • Rugpijn in combinatie met tintelingen of gevoelloosheid in uw been.
 • Rugpijn in combinatie met misselijkheid, koorts en / of gewichtsafname.
 • Rugpijn in combinatie met problemen met het ophouden van uw plas of ontlasting.

 

Waaruit bestaat rugonderzoek?

Bij een rugonderzoek zal uw huisarts in eerste instantie vragen stellen om de oorzaak van de pijn te achterhalen. Daarnaast zal vaak de familiegeschiedenis aan bod komen. Vervolgens doet hij lichamelijk onderzoek. Als hieruit blijkt dat verder rugonderzoek nodig is, dan kan hij ervoor kiezen bloedonderzoek te doen en door te verwijzen naar een specialist. Ook röntgentests en een CT-scan of MRI-scan behoren tot de mogelijkheden.

Lange wachtlijsten voor specifiek rugonderzoek

In Nederland bestaan er helaas wachtlijsten, waardoor het soms lang duurt voor u terecht kunt voor aanvullend rugonderzoek. Dat is bijzonder vervelend, want rugklachten beïnvloeden het dagelijks leven behoorlijk. Daarnaast kunnen tijdelijke rugklachten langzaam veranderen in chronische rugklachten als ze niet op de goede manier worden behandeld.

Prescan: snel en zorgvuldig rugonderzoek

Prescan is ontstaan onder het motto: voorkomen is beter dan genezen. Wij richten ons op preventieve gezondheidszorg. Bij Prescan kunt u binnen een week een afspraak maken voor rugonderzoek, met óf zonder doorverwijzing van uw huisarts. Wilt u een rugonderzoek, dan hebben we eerst een uitgebreide intake om goed inzicht te krijgen in uw klachten. Op basis daarvan geven we gericht advies. Voor rugonderzoek doen wij bijvoorbeeld MRI-scans en CT-scans, waar nodig aangevuld met bloedonderzoek. De scans geven een duidelijk beeld van uw rug. Een eventuele tumor of bijvoorbeeld een hernia zijn hierdoor vaak duidelijk in beeld te brengen. Meer over de gerichte MRI scans van Prescan

Lees meer over een MRI scan rug »

 

 

Wall of Fame

De afgelopen 13 jaar hebben we tientallen bekende Nederlands en internationale sterren mogen ontvangen in onze klinieken. We zijn er trots op dat deze bijzondere mensen ambassadeurs zijn.

Nancy Evers
Nancy Evers
Yvonne Loef
Yvonne Loef

The Feedback Company

9,3
Bekijk alle 1881 beoordelingen
Een recente beoordeling:

“Je kunt snel terecht. Uiterst tevreden. Vriendelijk. Ze denken met je mee.”

Dhr. M. Wijnmaalen

19 april 2019
Yvonne Loef

"Ik maakte me niet echt zorgen. Toch had ik al een jaar lang wat last van hyperventilatie."

Yvonne Loef

Gastenboek

Sinds de oprichting van Prescan hebben wij al duizenden tevreden cliënten mogen ontvangen. Al deze cliënten bieden ons een schat aan informatie, door de ervaringen die zij met ons deelden.

Niet alleen kunnen wij met deze ervaringen onze dienstverlening steeds verder verbeteren, ook geeft het jou een beeld van wie we zijn en wat we doen. Bijzondere, mooie én eerlijke verhalen.

In ons Gastenboek staan veel verhalen van cliënten. Soms alleen een e-mail die we ontvingen, soms bijzondere verhalen die we mochten filmen of reacties geschreven in ons fysieke gastenboek in de klinieken.

Bekijk gastenboek
ISO9001

Het ISO9001 certificaat is iets waar we trots op zijn. Het waarborgt de kwaliteit van onze dienstverlening. Hierdoor weet je als cliënt dat je bij ons in goede handen bent.

ZKN

Het ZKN (Zelfstandige Klinieken Nederland) keurmerk staat voor medische zorg van hoge kwaliteit, persoonlijke zorg en korte wachttijden. Prescan is al sinds 2010 trotse bezitter van het ZKN keurmerk.

Onze ISO- en ZKN-certificering is van toepassing op de locaties Baarn en het hoofdkantoor in Hengelo.
De overige Nederlandse klinieken waar Prescan mee samenwerkt zijn zelfstandig gecertificeerd.
ZKN is een landelijke certificering. De klinieken in Duitsland worden lokaal gevisiteerd, hebben eigen certificeringen en voldoen aan de strengste eisen en kwaliteitsstandaarden.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Vragen?

Op deze pagina

  Hulp nodig?

  Stuur een WhatsApp
  074 - 255 9 255

  Stel een vraag