Rugpijn bovenrug

Rugpijn in de bovenrug gaat vaak samen met stijfheid en pijn in de nek, borst of op andere plaatsen in de rug. Rugpijn in de bovenrug ontstaat vaak geleidelijk. Door een verkeerde houding bijvoorbeeld (zoals in elkaar gezakt in de auto of achter het bureau zitten) of door steeds dezelfde bewegingen te maken (vegen) of boven je macht te werken. Acute rugpijn in de bovenrug is meestal het gevolg van een vertilling of een verkeerde beweging. 

De gevolgen van rugpijn in de bovenrug

Een verkeerde stand of het vastzitten van één of meer rugwervels veroorzaakt spanning in de bovenrug. Daardoor raken zenuwen geïrriteerd en dat leidt tot pijn. De gevolgen kunnen aanzienlijk zijn. Rugpijn in de bovenrug kan zelfs leiden tot problemen aan organen, zoals maagklachten. 

Het nut van een MRI scan

Rugpijn in de bovenrug leidt tot vervelende klachten en heeft een behoorlijke impact op het dagelijks leven.  Werken gaat soms niet meer en ook in de vrije tijd geeft rugpijn in de bovenrug veel beperkingen. Het is dan ook belangrijk dat de klachten snel verholpen worden. Een MRI scan geeft een feitelijke weergave van de gesteldheid van uw bovenrug. Voor artsen is het een prima uitgangspunt om een doordacht plan van behandeling op te stellen. Er vindt in ieder geval uitsluiting en/of bevestiging plaats.  

Bij Prescan kunt u binnen twee dagen terecht voor een gerichte MRI scan van uw rug. Meer over de MRI scans van Prescan.

Heeft u een vraag over rugpijn in uw bovenrug? Neem dan vrijblijvend contact op met het team van Prescan of stel direct uw vraag aan het medische team van Prescan.

 

 

Wall of Fame

De afgelopen 13 jaar hebben we tientallen bekende Nederlands en internationale sterren mogen ontvangen in onze klinieken. We zijn er trots op dat deze bijzondere mensen ambassadeurs zijn.

Yvonne Loef
Yvonne Loef
Nancy Evers
Nancy Evers

The Feedback Company

9,3
Bekijk alle 1881 beoordelingen
Een recente beoordeling:

“Je kunt snel terecht. Uiterst tevreden. Vriendelijk. Ze denken met je mee.”

Dhr. M. Wijnmaalen

19 april 2019
Yvonne Loef

"Ik maakte me niet echt zorgen. Toch had ik al een jaar lang wat last van hyperventilatie."

Yvonne Loef

Gastenboek

Sinds de oprichting van Prescan hebben wij al duizenden tevreden cliënten mogen ontvangen. Al deze cliënten bieden ons een schat aan informatie, door de ervaringen die zij met ons deelden.

Niet alleen kunnen wij met deze ervaringen onze dienstverlening steeds verder verbeteren, ook geeft het jou een beeld van wie we zijn en wat we doen. Bijzondere, mooie én eerlijke verhalen.

In ons Gastenboek staan veel verhalen van cliënten. Soms alleen een e-mail die we ontvingen, soms bijzondere verhalen die we mochten filmen of reacties geschreven in ons fysieke gastenboek in de klinieken.

Bekijk gastenboek
ISO9001

Het ISO9001 certificaat is iets waar we trots op zijn. Het waarborgt de kwaliteit van onze dienstverlening. Hierdoor weet je als cliënt dat je bij ons in goede handen bent.

ZKN

Het ZKN (Zelfstandige Klinieken Nederland) keurmerk staat voor medische zorg van hoge kwaliteit, persoonlijke zorg en korte wachttijden. Prescan is al sinds 2010 trotse bezitter van het ZKN keurmerk.

Onze ISO- en ZKN-certificering is van toepassing op de locaties Baarn en het hoofdkantoor in Hengelo.
De overige Nederlandse klinieken waar Prescan mee samenwerkt zijn zelfstandig gecertificeerd.
ZKN is een landelijke certificering. De klinieken in Duitsland worden lokaal gevisiteerd, hebben eigen certificeringen en voldoen aan de strengste eisen en kwaliteitsstandaarden.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Vragen?