Chronische nekpijn

  • Chronische nekpijn door buitensporige fysieke belasting
  • Chronische nekpijn door psychosociale stress 
  • Chronische nekpijn door een hernia
  • Chronische nekpijn door een kwaadaardig gezwel
  • Chronische nekpijn door gordelroos 
  • Chronische nekpijn door een zweepslag (whiplash)
  • Chronische nekpijn door slijtage (artrose) van de nekwervels 
  • Chronische nekpijn door botontkalking (osteoporose)

Chronische nekpijn kan verschillende achtergronden hebben. Het is belangrijk de juiste oorzaak te achterhalen, die vormt immers de sleutel tot een succesvolle behandeling. Soms duurt dat lang en daardoor kan tijdelijke nekpijn langzaam overgaan in chronische nekklachten. Voor iemand die aan chronische nekpijn leidt, is dat moeilijk te verteren. De pijn kan immers het hele leven beheersen.

Chronische nekpijn: het nut van een MRI-scan

Een MRI-scan kan hulp bieden bij de diagnose chronische nekpijn. Er wordt een fotografische dwarsdoorsnede van de nek, schouders en rug gemaakt, waarop alle onvolkomenheden te zien zijn. Let wel, de resultaten van de MRI-scan moeten altijd in een breder perspectief worden geplaatst. Een voorbeeld. Bijna iedereen die ouder wordt, zal slijtage krijgen aan rug- of nekwervels. Dat is op een MRI-scan duidelijk te zien. Maar lang niet iedereen heeft pijnklachten naar aanleiding van die slijtage. Ook al laat de MRI-scan slijtage zien, het is niet altijd gezegd dat daar ook uw chronische nekpijn vandaan komt. Het is dan ook van belang dat een arts de uitslag combineert met andere bevindingen, zoals neurologisch onderzoek en bijvoorbeeld bloedonderzoek.

Bij Prescan kunt u meteen terecht

Een MRI-scan geeft mogelijk meer duidelijkheid bij chronische nekpijn. In de reguliere gezondheidszorg bestaan er helaas vaak lange wachtlijsten. Bij de klinieken van Prescan kunt u binnen 2 dagen terecht voor een MRI-scan, aangevuld met bijvoorbeeld bloedonderzoek. Met en zonder verwijsbrief van uw huisarts. Prescan is een organisatie die zich richt op preventieve gezondheidszorg. Wij werken samen met topklinieken en specialisten in binnen- en buitenland. Ons uitgangspunt is dat aandoeningen zo spoedig mogelijk moeten worden opgespoord. Een vroege behandeling kan immers erger voorkomen. Onze artsen bekijken de resultaten van de onderzoeken meteen en u krijgt direct de uitslag. Dat scheelt tijd en onzekerheid. Meer over de gerichte MRI scans van Prescan

Vragen over chronische nekpijn? Neem dan vrijblijvend contact op met het team van Prescan.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Vragen?