Darmkanker verschijnselen

In Europa is darmkanker een van de meest venijnige kankersoorten. Dat komt, omdat de verschijnselen van darmkanker pas in een laat stadium optreden en vaak niet onderkend worden wat een probleem is, want de  prognose is gunstig is. Als darmkanker verschijnselen in een vroeg stadium herkend worden, is het vijfjaars overlevingspercentage 90%.

Hieronder geven wij een aantal darmkanker verschijnselen. Herkent u er daarvan één of meerdere, dan raden wij aan onderzoek te laten doen. KWF kankerbestrijding en de Nederlandse Kankerstichting geven daarnaast aan dat het voor personen van 50 jaar en ouder raadzaam is een screening op darmkanker verschijnselen te doen als deze ziekte in de familie voorkomt.

  • De samenstelling van de ontlasting is veranderd
  • De regelmaat van de ontlasting is veranderd
  • U vindt aanhoudend bloed in de ontlasting
  • U heeft meer aandrang tot ontlasting
  • U heeft problemen met de productie van ontlasting

Onderzoek naar darmkanker verschijnselen

Onderzoek naar darmkanker doet Prescan door middel van een coloscopie. Gelukkig blijkt in bijna alle gevallen dat er niets ernstigs aan de hand is. Mocht na het onderzoek blijken dat er wel degelijk meer aan de hand is, dan spreekt het voor zich dat wij u op een goede manier begeleiden naar de specialist. Lees alles over het darmkanker onderzoek van Prescan

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Vragen?