Longkanker verschijnselen

De verschijnselen die mogelijk bij longkanker optreden lijken vaak niet zo ernstig. Mensen relateren ze vaak ook met hun leeftijd. ‘Tja, als je de zestig gepasseerd bent, kun je nu eenmaal niet meer de trap op rennen’, wordt er dan bijvoorbeeld gezegd. De diagnose longkanker wordt daardoor te veelvuldig (te) laat gesteld.

Hieronder geven wij een aantal verschijnselen die bij longkanker horen. Herkent u één van de longkanker verschijnselen, dan wil dat niet zeggen dat u het dan eventueel heeft. Het is echter wel van belang zo snel mogelijk te laten onderzoeken wat er aan de hand is.

Longkanker verschijnselen

  • U wordt toenemend kortademiger
  • U hebt last van een zeurende pijn in de borst
  • U bent hees, maar heeft geen keelpijn
  • U hebt vaak luchtweginfecties
  • U hebt last van een piepende ademhaling
  • U hebt last van een hardnekkige prikkelhoest
  • Zo nu en dan zit er wat bloed in het opgehoeste slijm
  • Er vormt zich meer slijm in uw longen

Vaak gaan deze longkanker verschijnselen samen met een slechtere conditie. U heeft niet meer zoveel zin om te eten, verliest zonder aanwijsbare reden gewicht en soms is ook uw smaak veranderd.

Prescan ® onderzoekt longkanker verschijnselen

Heeft u een van de bovenstaande longkanker verschijnselen of heeft u lang of veel gerookt, dan raden wij aan uw longen te laten onderzoeken doormiddel van een MRI scan van de longen of een CT scan van de longen, welk onderzoek er zal plaatsvinden zal altijd bepaald worden door een arts. Waarschijnlijk is er niets ernstigs aan de hand. Dan heeft u na het onderzoek in elk geval zekerheid. Maar mocht uit het preventief onderzoek toch blijken dat u longkanker hebt, dan is het goed dat u er zo vroeg mogelijk bij bent. Want hoe eerder men longkanker ontdekt, hoe beter het behandeld kan worden. Prescan® is marktleider als het gaat om preventief onderzoek naar longkanker verschijnselen. Bij ons kunt u direct terecht. Lees meer over het longkanker onderzoek van Prescan ®

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Vragen?