Longklachten

Veel mensen denken dat longklachten en kortademigheid nu eenmaal horen bij het ouder worden. Dat is niet altijd het geval. Meestal betekent het dat er meer aan de hand is. 

Herkent u een of meerdere van de onderstaande longklachten?

  • Toenemende kortademigheid
  • Zeurende pijn in de borst
  • Heesheid zonder keelpijn
  • Terugkerende luchtweginfecties die maar niet over lijken te gaan
  • Piepende ademhaling
  • Hardnekkige prikkelhoest
  • Meer slijmvorming in de longen

Het kan zijn dat u last heeft van COPD (chronische bronchitis en longemfyseem). Dat is een aandoening van de longen en luchtwegen. Het kan echter ook zijn dat deze longklachten worden veroorzaakt door longkanker. Vaak gaan de longklachten gepaard met een verslechterende conditie. U bent kortademig, heeft minder eetlust, verliest zonder aanwijsbare reden gewicht, geeft soms wat bloederig slijm op en in sommige gevallen is de smaak veranderd. 

Prescan® onderzoekt longklachten

Heeft u een van de bovenstaande klachten of heeft u lang of veel gerookt, dan raden wij u  aan uw longen te laten onderzoeken. Prescan ® is één van de weinige organisaties in Nederland die zich helemaal heeft gericht op preventief onderzoek. Ook zonder verwijsbrief kunt u bij ons terecht. Om te achterhalen of er iets aan de hand is met uw longen, maken we een MRI scan. Daarmee kunnen we de binnenzijde van uw longen nauwkeurig analyseren. Onze organisatie kent geen lange wachtlijsten, als het moet kunt u morgen bij ons terecht. Dat is belangrijk, want hoe eerder eventuele longaandoeningen ontdekt worden, hoe beter ze in de regel behandeld kunnen worden. Lees alle informatie over het onderzoek naar longkanker van Prescan ®.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Vragen?