Maagklachten en darmklachten

Een opgeblazen gevoel, een zware maag of misselijkheid? In de meeste gevallen zijn deze maag- en darmklachten ongevaarlijk en van voorbijgaande aard. Er zijn echter ook signalen die kunnen wijzen op serieuzere maag en darmklachten. Heeft u vaak en langdurig last van uw maag en/of darm? Dan is het goed om veiligheidshalve nader onderzoek te laten doen. 

We zetten deze signalen voor u op een rij:

  • U hebt last van steeds terugkerende of langdurige branderigheid of pijn (er kan een verwonding aan de maag, slokdarm of twaalfvingerige darm opgetreden zijn)
  • U moet braken zonder een voor de handliggende verklaring (er kan iets de maagpassage verhinderen)
  • U hebt rode of zwarte verkleuring van de ontlasting (er is mogelijk ergens een bloeding)
  • Het is moeilijk om vast voedsel weg te slikken (er kan iets met de slokdarm aan de hand zijn)
  • Uw stoelgangpatroon is veranderd (er kan een aandoening in de dikke darm zitten)

 

Onderzoek naar maag- en darmklachten

Om zeker te weten wat er aan de hand is, zou het beste de binnenzijde van de maag en de darmen onderzocht moeten worden. Middels een MRI-scan kunnen grote afwijkingen gezien worden.  De meest betrouwbare onderzoeksmethode is echter een inwendig kijkbuisonderzoek. Bij Prescan kunt u dit onderzoek snel en pijnloos ondergaan.

Prescan ® is één van de weinige Nederlandse organisaties die gespecialiseerd is in preventief onderzoek. Dat betekent in de praktijk dat we werken met de beste MRI apparatuur en dat onze artsen bijzonder bedreven zijn op het gebied van vroegtijdige diagnostiek. Ook zonder verwijsbrief kunt u bij ons terecht. Wij kennen geen lange wachtlijsten, als het moet kunt u morgen bij ons terecht. Dat is belangrijk, want hoe eerder eventuele aandoeningen ontdekt worden, hoe beter ze over het algemeen behandeld kunnen worden. Lees alles over de gerichten onderzoeken van Prescan ®.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Vragen?