Onderzoek rug

Nader onderzoek van uw rug is belangrijk als:

  • U al enkele weken last heeft van hevige rugpijn.
  • U rugpijn heeft en daarnaast tintelingen of gevoelloosheid in uw been.
  • U rugpijn heeft en daarnaast misselijk bent, of heeft moeite heeft met het ophouden van uw plas of ontlasting.
  • U rugpijn heeft in combinatie met koorts en/of gewichtsafname.

Voor onderzoek van uw rug verwijst uw huisarts u doorgaans naar de specialist. Soms duurt het erg lang voor u terecht kunt, er zijn immers wachtlijsten. Dat is bijzonder vervelend, want rugklachten belemmeren iemand behoorlijk in het dagelijks leven. Onderzoek van uw rug kan daarom beter zo snel mogelijk gedaan worden.

Prescan: snel en zorgvuldig onderzoek van uw rug

Prescan is ontstaan onder het motto: voorkomen is beter dan genezen. Wij richten ons op preventieve gezondheidszorg. Bij ons kunt u uw gezondheid laten onderzoeken, ook als u geen medische indicatie heeft. Als u uw rug wilt laten onderzoeken, dan adviseren wij een MRI-scan, eventueel aangevuld met bloedonderzoek. Een MRI geeft een duidelijk beeld van uw rug. Een eventuele tumor of een hernia zijn vaak duidelijk te diagnosticeren. Bij Prescan kunt u binnen twee dagen een afspraak maken voor onderzoek van uw rug, met óf zonder doorverwijzing van uw huisarts. Meer informatie over een gerichte MRI scan van de rug bij Prescan.

Vragen over het onderzoek?

Vragen over onderzoek van uw rug, of de oorzaken van rugklachten? Neem dan vrijblijvend contact op met het team van Prescan.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Vragen?