Prostaatklachten

Bij het merendeel van de mannen wordt de prostaat na het dertigste jaar langzaam groter. Soms leidt dit tot aandoeningen van de prostaat. Deze aandoeningen kunnen zowel goedaardige als kwaadaardige prostaatklachten opleveren. Een vergrote prostaat is gelukkig meestal goedaardig, maar kan ook kwaadaardig zijn. Gelukkig zijn prostaatklachten in de regel goedaardig.
Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker onder Nederlandse mannen. Over het algemeen is het een langzaam groeiende vorm van kanker, waarvan men in het beginstadium geen klachten heeft.

Bij sommige mannen komen prostaatproblemen aan het licht als zij plasklachten hebben: 

  • ’s Nachts en overdag vaker moeten plassen
  • Tijdens het plassen pijn en een branderig gevoel 
  • Bloederige en /of troebele urine 
  • Moeite met plassen
  • Nadruppelen en/of een zwakke straal 

Klachten prostaat: altijd reden voor onderzoek

Plasklachten zijn altijd reden voor verder onderzoek. Bij Prescan ® kunt u direct terecht, zonder verwijsbrief van uw arts. Prescan ® is één van de weinige Nederlandse organisaties die zich helemaal heeft toegespitst op preventief onderzoek. Het bedrijf heeft dan ook de beschikking tot de allerbeste apparatuur en werkt met bijzonder bekwame vakspecialisten. Meer weten over de gedegen manier waarop we prostaatklachten onderzoeken? Lees alles over ons prostaatonderzoek

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Vragen?