Rugpijn symptomen

Meestal is rugpijn het gevolg van verkeerd tillen, een slechte houding of herhaalde bewegingen. De rugpijn symptomen blijven daarbij vaak beperkt tot de onderrug, met een eventuele uitstraling naar het been. De pijn kan heel hevig zijn en erger worden als u hoest, zich inspant of de onderkant van de wervelkolom beweegt. Maar gelukkig gaan deze rugpijn symptomen over het algemeen vanzelf over, binnen een paar weken.

Rugpijn kan echter ook het symptoom zijn van een ernstigere aandoening. Lage rugpijn gecombineerd met gevoelloosheid of tintelingen in het been kan het symptoom zijn van een hernia. Rugpijn gecombineerd met koorts of gewichtsafname kan het symptoom zijn van een infectie of een tumor (in bijvoorbeeld de prostaat).

Bij deze rugpijn symptomen is het belangrijk direct actie te ondernemen. Dat geldt ook wanneer u naast rugpijn symptomen heeft als gevoelloosheid in de liesstreek of bij de anus, braken of als u problemen heeft met het ophouden van uw plas of ontlasting.

Het nut van een MRI-scan bij rugpijn symptomen

Rugklachten belemmeren het dagelijks leven behoorlijk. Het liefst wilt u er zo spoedig mogelijk van af. Meestal gaat dat bijna vanzelf, maar soms verdwijnen de klachten ook na een paar weken niet. Een MRI-scan, gecombineerd met bloedonderzoek kan dan een uitstekende basis vormen voor een zorgvuldig vastgesteld persoonlijk behandelplan. Als de rugpijn een symptoom is van een hernia of een tumor, is dat vaak goed te zien.

Bij Prescan kunt u direct terecht

Prescan heeft zich gespecialiseerd in de preventieve gezondheidszorg. Bij deze organisatie kunt u terecht als u uit voorzorg uw gezondheid eens zorgvuldig wilt laten onderzoeken of als u het vermoeden heeft dat er misschien iets aan de hand is. Ook een MRI-scan en bloedonderzoek om te analyseren waar uw rugpijn symptomen vandaan komen, behoren tot de mogelijkheden. Lees meer over een MRI scan rug.

Heeft u een vraag over rugpijn symptomen of over de oorzaak ervan? Neem dan vrijblijvend contact op met het team van Prescan of stel direct uw vraag aan het medische team van Prescan, contact opnemen kan ook telefonisch: 074 255 9 255.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Vragen?