Symptomen hersenbloeding

De voortekenen van een beroerte of hersenbloeding

Hersenbloeding symptomen vooraf

Soms zijn er waarschuwingstekens die vooraf aan een hersenbloeding optreden en soms niet. Ze komen de ene keer een paar minuten voor de bloeding voor en in andere gevallen al weken van te voren. Voorbeelden van verschijnselen bij een hersenbloeding is hoofdpijn en wazig zien. Lees verderop meer over de symptomen die op een hersenbloeding kunnen wijzen.

Een hersenbloeding valt onder de verzamelnaam cerebrovasculair accident (CVA).

 

Inzicht in je bloedvaten

Met een MRI-scan kun je eventuele afwijkingen van je bloedvaten herkennen. Preventief onderzoek door Prescan geeft je inzicht in je gezondheid. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Meer weten

Bel of WhatsApp vrijblijvend één van onze medisch specialisten op:
Stuur een WhatsApp
074 - 255 9 255

Hoe ontstaat een hersenbloeding

Over het algemeen ontstaat een hersenbloeding doordat de binnenwand van de bloedvaten van mindere kwaliteit is. Een hersenbloeding is overigens niet hetzelfde als een herseninfarct, maar worden wel allebei een beroerte genoemd. Lees meer over wat een hersenbloeding is.

Hoe herken je een hersenbloeding

Meestal zijn er bij een hersenbloeding geen symptomen of waarschuwingen vooraf waarneembaar. Dat kan bijvoorbeeld wel het geval zijn als er een verwijding of uitstulping van een slagader (een aneurysma) op een zenuw drukt.

De volgende verschijnselen kunnen optreden bij een hersenbloeding:

  • Een tintelend gevoel in het lichaam
  • Geen gevoel in het lichaam
  • Uitval van functies, zoals spraak en motoriek
  • Het geheugen verslechterd
  • Erge hoofdpijn
  • Acuut wazig zien
  • Afwezigheid, onwerkelijk gevoel

Niet al deze hersenbloeding symptomen hoeven gelijktijdig op te treden. Als je één van deze symptomen herkent, ga dan direct naar ziekenhuis. Herken je het bij jezelf? Laat je dan brengen. Een snelle diagnose is heel belangrijk. Hoe eerder je behandeld wordt, hoe groter de kans op genezing.

In Nederland leven ruim 175.000 mensen met de gevolgen van een beroerte.

Symptomen van hersenbloeding in beeld

Een MRI-scan kan de symptomen en gevolgen van een hersenbloeding in beeld brengen. Prescan ® is marktleider op het gebied van preventief onderzoek. Met een MRI-scan van de hersenen kunnen we veranderingen in de hersenen signaleren en de kwaliteit van je bloedvaten beoordelen. Een vaatonderzoek geeft bovendien inzicht in de algehele gezondheid van je bloedvaten.

Beroerte voorkomen

Met gezond eten en leven verklein je de kans op een beroerte. Een MRI-scan van je hersenen en bloedonderzoek geven daarnaast een beeld van je gezondheid, zodat je eventuele maatregelen kunt treffen.

MRI-scan hoofd / schedel & hersenen

Geeft meer duidelijkheid over de oorzaak van klachten als regelmatig terugkerende hoofdpijn (clusterhoofdpijn, migraine, spanningshoofdpijn). Je krijgt meer inzicht in de situatie van je schedel en hersenen.

Lees verder

Laboratoriumonderzoek

Het laboratoriumonderzoek is een bloed-, urine- en ontlastingsonderzoek dat aandoeningen kan aantonen, die niet op een scan ontdekt kunnen worden.

Lees verder

Meer informatie

Meer weten over een beroerte? Lees dan verder over:

Wat is een hersenbloeding of beroerte

Heb je een vraag?

We streven ernaar binnen één werkdag contact met je op te nemen