Symptomen huidkanker

Huidkanker heeft borstkanker van de eerste plaats verdrongen in Nederland. Het aantal huidkankergevallen neemt iedere 5 jaar met 20 tot 30% toe. Dat zijn alarmerende getallen. We merken dan ook dat er zich steeds meer mensen zijn die zich ongerust maken en meer willen weten over de symptomen van huidkanker. 

Helaas is er nog veel onduidelijkheid over de symptomen van huidkanker. Goedaardige plekjes ziet men regelmatig aan voor kwaadaardig, terwijl kwaadaardige vlekken niet herkend worden. Daarnaast zijn er ook nog huidafwijkingen die geen kanker zijn, maar dat wel kunnen worden. Hieronder een overzicht van huidkanker symptomen, maar in zijn algemeenheid kun je stellen dat elke moedervlek of plek op de huid die in korte tijd verandert qua vorm, grootte, dikte of kleur, reden is om onderzoek te laten doen.

De symptomen van huidkanker

  • Een niet cirkelvormige vlek met twee ongelijke helften
  • Een slecht afgebakende gekartelde rand, met soms een verhoging of inkeping van pigment op de huid rond de vlek
  • Een vlek die bestaat uit meerdere kleuren (zwart, bruin, blauw, wit of rood)
  • Een vlek die groter wordt dan ca. 6 mm doorsnee

Ook de plek waar de huidaandoening zich bevindt, kan belangrijk zijn (aangezicht, benen, rug).

Onderzoek naar de symptomen van huidkanker

Tijdens de Dermascan van Prescan ® spoort de huidarts, met behulp van apparatuur, huidkanker symptomen op accurate wijze op. Prescan ® is één van de weinige Nederlandse bedrijven die zich heeft gespecialiseerd in preventief onderzoek. De organisatie heeft dan ook de beschikking tot de meest nauwkeurige apparatuur en werkt met bijzonder vakbekwame specialisten. Het bedrijf kent geen wachtlijsten en u heeft geen verwijzing van uw arts nodig. Meer weten over symptomen huidkanker en de behandeling ervan? 

Lees verder over huidscreening »

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Vragen?