Symptomen prostaatkanker

Bij de meeste mannen wordt de prostaat na het dertigste jaar langzaam groter. Dit kan leiden tot prostaatklachten. Deze afwijkingen zijn in de regel goedaardig, maar kunnen ook kwaadaardig zijn. Bij kwaadaardige prostaatafwijkingen spreek je van prostaatkanker.

Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker onder mannen. In de regel is het een langzaam groeiende vorm van kanker, waarbij de startfase helemaal geen klachten geeft. Toch is het belangrijk dat de symptomen van prostaatkanker zo vroeg mogelijk ontdekt worden. Hoe eerder deze behandeld kunnen worden, hoe groter doorgaans de kans op genezing.

Symptomen prostaatkanker

De volgende klachten kunnen symptomen van prostaatkanker zijn, maar ook een gevolg van slechts een vergroting van de prostaat: 

  • U moet overdag en ’s nachts vaker plassen dan voorheen
  • Tijdens het plassen hebt u pijn en een branderig gevoel 
  • Uw urine is soms bloederig en /of troebel 
  • U hebt moeite met plassen
  • U hebt last van nadruppelen en/of een zwakke straal

Onderzoek naar symptomen prostaatkanker

Hebt u last van één van bovenstaande symptomen van prostaatproblemen, dan is dat altijd reden voor nader onderzoek. Er zijn in Nederland maar weinig bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in preventief onderzoek. Prescan ® is er een van, en bovendien marktleider. U kunt er direct terecht, ook als u geen verwijsbrief van een huisarts hebt. Het bedrijf werkt met de meest nauwkeurige onderzoeksapparatuur en met bijzonder vakbekwame specialisten. Meer weten over het  prostaatonderzoek? 

Lees verder over het prostaatonderzoek van Prescan ®.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Vragen?