Home Veelgestelde vragen Is het ook mogelijk om te testen of ik nu het coronavirus…

Is het ook mogelijk om te testen of ik nu het coronavirus heb?

Nee, Prescan biedt alleen de serologische antistoffen test aan.

De PCR (polymerase chain reaction)-test is de meest gebruikte test, om te kijken of er genetisch materiaal (RNA ribonucleic acid) van het virus in neus- of mondholte zit. Met een wattenstaaf wordt een uitstrijkje genomen uit de neus en keel. Prescan biedt deze test niet aan. Prescan adviseert iedereen die klachten heeft gelieerd aan Covid-19 contact met de huisarts of de GGD op te nemen.

BELANGRIJK:

De COVID-19 antistoffentest kan enkel worden gebruikt om te kijken of u een infectie heeft gehad met het COVID-19 (corona)virus. Een positieve test biedt geen garantie voor immuniteit. Hierover is nog teveel onduidelijk en lopen meerdere wetenschappelijke onderzoekstrajecten. In dit wetenschappelijk onderzoek wordt ook onderzocht of het hebben van antistoffen ook betekent dat u het virus niet meer kan krijgen, en dat je hier niet meer ziek van kan worden. Mogelijk hebben mensen met milde klachten minder antistoffen, waardoor ze niet volledig beschermd zijn tegen het virus.

Deze test is een antistoffen-test en kan niet worden gebruikt om een actieve infectie aan te tonen. In het begin van de ziekte zijn er vaak nog niet direct antistoffen zichtbaar in het bloed. Bij klachten dient dit te worden uitgevoerd via de GGD of huisarts.

Wij helpen je graag verder.