Home Veelgestelde vragen Kan ik bij Prescan testen of ik corona heb of heb gehad?
Kan ik bij Prescan testen of ik corona heb of heb gehad?

Kan ik bij Prescan testen of ik corona heb of heb gehad?

Wij ontvangen veel vragen van cliënten over de mogelijkheid om te testen op COVID-19. Heb je klachten passend bij corona of ben je wellicht nieuwsgierig of je het coronavirus hebt gehad? Prescan denkt uiteraard graag met je mee.

Prescan kan cliënten kosteloos helpen die een onderzoek hebben gepland in een Duitse kliniek om te achterhalen of zij COVID-19 hebben. Dit kan worden gedaan via een PCR test OF een rapid antigen test enkele dagen voor je bezoek aan de kliniek. Indien je een test wil laten doen kun je contact opnemen met een van onze collega’s; zij zullen je dan helpen bij het inplannen van een afspraak voor testafname. Voor alle andere cliënten heeft Prescan sinds 13 november 2020 speciale afspraken gemaakt met U-Diagnostics. Het laboratorium biedt al sinds maart 2020 onder RIVM-licentie coronatesten aan. Je kunt, ook al heb je geen klachten, toch terecht voor een PCR test. Op 26 locaties in Nederland. En je krijgt versneld de uitslag, dus zeker binnen 24 uur, maar vaak sneller. Bestel via deze link de coronatest bij U-Diagnostics.

PCR-test:
de gouden standaard om aan te tonen of iemand op het moment van de test besmet is met Corona. Deze wordt afgenomen door middel van een keel en neuskweek. Uitslag laat gemiddeld 48 uur op zich wachten.

Rapid Antigent Test:
deze test is vergelijkbaar met de PCR-test in afname echter is de uitslag van de test binnen een uur bekend. Bij een positieve test moet er áltijd een PCR test gedaan worden en dient patiënt en huisgenoten direct over te gaan tot thuisisolatie.

Indien je positief bent getest kan je afspraak helaas niet doorgaan en word je geacht in thuisisolatie te gaan. Het laboratorium zal jouw positieve testuitslag delen met de GGD, vanwege meldingsplicht, waarna zij contact met jou op zal nemen.

COVID-19 antistoffentest

Cliënten die een bodyscan met een uitgebreid laboratorium onderzoek of een plus of excellent plannen kunnen tegen een meerprijs een COVID-19 antistoffentest afnemen. Let op: je moet voor de COVID-19 antistoffentest minimaal drie weken geleden klachten hebben gehad die lijken op die van het coronavirus. Want meestal gaat dit proces met uitgesproken ziekteverschijnselen, maar soms is het beloop ook mild. Dan heb je wellicht geen of milde klachten ervaren. Prescan benadrukt dat het resultaat van de test een onterecht gevoel van veiligheid kan geven. De mate en duur van immuniteit na een doorgemaakte infectie zijn namelijk nog niet bekend.

BELANGRIJK:

De COVID-19 antistoffentest kan enkel worden gebruikt om te kijken of je een infectie hebt gehad met het COVID-19 (corona)virus. Een positieve test biedt geen garantie voor immuniteit. Hierover is nog teveel onduidelijk en lopen meerdere wetenschappelijke onderzoekstrajecten. In dit wetenschappelijk onderzoek wordt ook onderzocht of het hebben van antistoffen ook betekent dat je het virus niet meer kan krijgen, en dat je hier niet meer ziek van kan worden. Mogelijk hebben mensen met milde klachten minder antistoffen, waardoor ze niet volledig beschermd zijn tegen het virus. Wanneer je een positieve uitslag hebt en er dus antistoffen in je lichaam aanwezig zijn zal dit op basis van Duitse wet- en regelgeving gemeld worden bij de GGD.

Wij helpen je graag verder.