Home Veelgestelde vragen Wat is de betrouwbaarheid van de COVID-19 antistoffentest…

Wat is de betrouwbaarheid van de COVID-19 antistoffentest bij Prescan?

In klinische observationele studies is nog niets wetenschappelijk aangetoond over de sensitiviteit en specificiteit van de COVID-19 antistoffentesten.

Wij doen hierover dan ook geen uitspraak. Onze samenwerkingspartners (laboratoria) zijn specialist op dit gebied. Op de website van hen kan je hierover meer informatie vinden:

U-Diagnostics: https://www.u-diagnostics.nl/

Labor NordWest https://ladr.de/

Laboratorium Wisplinghoff https://www.wisplinghoff.de/

BELANGRIJK:

De COVID-19 antistoffentest kan enkel worden gebruikt om te kijken of u een infectie heeft gehad met het COVID-19 (corona)virus. Een positieve test biedt geen garantie voor immuniteit. Hierover is nog teveel onduidelijk en lopen meerdere wetenschappelijke onderzoekstrajecten. In dit wetenschappelijk onderzoek wordt ook onderzocht of het hebben van antistoffen ook betekent dat u het virus niet meer kan krijgen, en dat je hier niet meer ziek van kan worden. Mogelijk hebben mensen met milde klachten minder antistoffen, waardoor ze niet volledig beschermd zijn tegen het virus.

Deze test is een antistoffen-test en kan niet worden gebruikt om een actieve infectie aan te tonen. In het begin van de ziekte zijn er vaak nog niet direct antistoffen zichtbaar in het bloed. Bij klachten dient dit te worden uitgevoerd via de GGD of huisarts.

Wij helpen je graag verder.