Home Veelgestelde vragen Welke maatregelen neemt Prescan tegen COVID-19?
Client met cardioloog dr. Willemen tijdens consult in spreekruimte

Welke maatregelen neemt Prescan tegen COVID-19?

We zijn aangepast op onze 1,5 meter samenleving en voldoen uiteraard aan de richtlijnen van het RIVM.

Je bent van harte welkom. De wachttijden kunnen iets langer zijn dan je van ons gewend bent. Wij doen alles om je zo snel mogelijk te helpen. We willen je bezoek in de kliniek veilig laten verlopen en hebben hiervoor de benodigde maatregelen getroffen. Om de 1.5 meter afstand in de klinieken te waarborgen, zijn er een beperkt aantal cliënten in onze kliniek en worden bezoekers zoveel mogelijk beperkt.

Richtlijnen bij afspraken

Voor jouw en onze veiligheid vragen wij het volgende als je naar 1 van onze klinieken komt:

  • Neem contact met ons op bij klachten die wijzen op het coronavirus. En/of wanneer je 5 dagen voor je onderzoek in een risicogebied bent geweest. Wij kijken dan samen of het onderzoek verzet moet worden.
  • Schud geen handen;
  • Draag een mondkapje (let op: in Duitse klinieken is een medisch of wegwerp mondkapje verplicht);
  • Kom bij voorkeur alleen in de kliniek;
  • Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.

In onze klinieken in Duitsland moet iedereen een testbewijs, vaccinatiebewijs of herstelbewijs kunnen tonen bij de grensovergang en in de kliniek.

  • Testbewijs: De test moet een PCR of antigeensneltest zijn. Dit mag geen anistoffentest of een zelftest zijn. Tevens mag de test maximaal 48 uur oud zijn.
  • Vaccinatiebewijs: Je bent 14 dagen of langer geleden volledig ingeënt tegen COVID-19 én er is een officieel vaccinatiebewijs.
  • Herstelbewijs: Dit bewijs moet bestaan uit een positief PCR-testresultaat, dat minimaal 28 dagen en maximaal 6 maanden voor aankomst in Duitsland is afgenomen.

Ben je onlangs in een door Duitsland bepaald virusvariantgebied geweest dan duurt de quarantaine 14 dagen en is een voortijdige beëindiging van de quarantaine niet mogelijk. Na 2 weken kan je komen met een bewijsvoering zoals hierboven beschreven.

Wij zorgen dat je binnen 24 uur weer in Nederland kan zijn, daarom hoef je niet in quarantaine bij terugkomst in Nederland en is er geen registratieplicht.

Veiligheid voorop

Als Prescan nemen wij de veiligheid van jou als cliënt en van onze medewerkers zeer serieus. We treffen dan ook alle benodigde maatregelen in de klinieken om je veilig te ontvangen. Prescan volgt strikt de regels van het RIVM. Kijk voor meer informatie over het coronavirus op de website van het RIVM.

Indien je onderzoek door corona gerelateerde klachten niet kan plaats vinden bieden wij je - zonder extra kosten – aan een nieuwe datum te plannen. Vind hier antwoord op al jouw vragen met betrekking tot COVID-19.

Wij helpen je graag verder.