Home Veelgestelde vragen Welke maatregelen neemt Prescan tegen COVID-19?
Welke maatregelen neemt Prescan tegen COVID-19?

Welke maatregelen neemt Prescan tegen COVID-19?

We zijn aangepast op onze 1,5 meter samenleving en voldoen uiteraard aan de richtlijnen van het RIVM.

Je bent van harte welkom. De wachttijden kunnen iets langer zijn dan je van ons gewend bent. Wij doen alles om je zo snel mogelijk te helpen. We willen je bezoek in de kliniek veilig laten verlopen en hebben hiervoor de benodigde maatregelen getroffen. Om de 1.5 meter afstand in de klinieken te waarborgen, zijn er een beperkt aantal cliënten in onze kliniek en worden bezoekers zoveel mogelijk beperkt.

Richtlijnen bij afspraken

Voor jouw en onze veiligheid vragen wij het volgende als je naar 1 van onze klinieken komt:

  • Neem contact met ons bij klachten als koorts (tenminste 38 C, of een koortsig gevoel bij ouderen, aangezien zij niet altijd koorts ontwikkelen) OF één van de volgende respiratoire verschijnselen: hoesten, kortademigheid, neusverkoudheid, recent ontstane onverklaarde smaak en/of reukverlies? En/of wanneer je 10 dagen voor je onderzoek in het buitenland, waar code oranje gebied geldt, bent geweest;
  • Schud geen handen;
  • Draag een mondkapje (let op: in Duitse klinieken is een medisch of wegwerp mondkapje verplicht);
  • Kom alleen in de kliniek, tenzij medisch noodzakelijk of telefonisch anders afgesproken;
  • Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.

Indien je een afspraak hebt in een kliniek in Duitsland kan het zijn dat daar andere regels gelden. Want sinds begin november 2020 geldt zowel voor Nederland als voor Duitsland dat zij als ‘code oranje’ gebied zijn aangemerkt. Doordat beide landen een hoog risicoprofiel kennen zijn er extra maatregelen afgekondigd. In de basis betekent dit dat mensen die in- en uitreizen van en naar Duitsland een negatieve coronatest bij zich dienen te hebben die niet ouder is dan 48 uur. Uitzondering op deze regel geldt voor bezoekers aan het gebied NordRhein Westfalen. Indien je bezoek korter dan 24 uur is, mag je zonder test de grens over. Dat betekent dus dat je zonder test naar onze klinieken in Duitsland kan reizen. Er wordt vanuit het RIVM ook een uitzondering gemaakt voor het afreizen naar grensgebied voor medisch bezoek, bij terugkomst hoef je niet thuis in quarantaine.

De kliniek in Bottrop kent een uitzondering omdat het een ziekenhuis betreft en te maken heeft met een kwetsbare patiëntengroep die bezoekers van Prescan mogelijk kruizen. Voor Bottrop dien je dus wel een negatieve coronatest mee te nemen. Prescan zal je begeleiden om deze te halen.

Veiligheid voorop

Als Prescan nemen wij de veiligheid van jou als cliënt en van onze medewerkers zeer serieus. We treffen dan ook alle benodigde maatregelen in de klinieken om je veilig te ontvangen. Prescan volgt strikt de regels van het RIVM. Kijk voor meer informatie over het coronavirus op de website van het RIVM.

Indien je onderzoek door corona gerelateerde klachten niet kan plaats vinden bieden wij je - zonder extra kosten – aan een nieuwe datum te plannen. Vind hier antwoord op al jouw vragen met betrekking tot COVID-19.

Wij helpen je graag verder.