VOOR ONZE CLIËNTEN

Krijg optimaal inzicht in de ontwikkelingen van uw lichaam.

Plan uw (herhaal)onderzoek met tijdelijk voordeel.

Home Krijg optimaal inzicht in de ontwikkelingen van uw lichaam.

Plan deze zomer voordelig uw (herhaal)onderzoek.

Prescan gelooft dat iedereen het recht heeft om inzicht te krijgen in zijn of haar eigen lichaam en gezondheid. Uw gezondheid is te belangrijk om pas in te grijpen als het mogelijk te laat is. Wij zorgen - juist nu - dat u eenvoudig toegang heeft tot de kennis en expertise van medisch specialisten én state of the art apparatuur. Waar en wanneer u dat wilt, zonder verwijzing. Door het signaleren van risicofactoren en (mogelijke) aandoeningen helpen we u gezond(er) oud te worden.

Let op: deze actie is verlopen.
Plan tot en met 31 augustus 2021 uw (herhaal)onderzoek met voordeel in. Kiest u voor een bodyscan plus of excellent? Dan ontvangt u één gratis aanvullend bloedonderzoek t.w.v. maximaal €99,- naar keuze. Dit aanbod geldt ook voor vrienden en familie.

Onze programma’s

Swipe door de tabel
Inhoud van de bodyscan
  • Eén dagdeel
Plus
Meest gekozen
  • Eén dagdeel
  • Eén dagdeel
 
BloedonderzoekOmschrijving
Hormonen vrouwEen aanvullend bloedonderzoek naar vijf vrouwelijke hormonen. Dit zijn: oestradiol, LH, progesteron, FSH en prolactine.
Hormonen manEen aanvullend bloedonderzoek naar de vier belangrijkste mannelijke hormonen.
VitaminenEen aanvullend bloedonderzoek naar vijf verschillende vitaminen. Dit zijn: foliumzuur, vitamine B6, B12, B1 en B2. De meest bekende is vitamine B12, ook wel bekend als ‘cobalmine’. Vitamine B12 tekorten komen regelmatig voor mensen die geen dierlijke producten eten, zoals het geval is bij veganisten en vegetariërs.
MineralenEen aanvullend bloedonderzoek naar acht markers voor verschillende belangrijke mineralen in het lichaam. Dit zijn: natrium, kalium, magesium, zink, albumine, calcium en vrij calcium.
Vegetariër check-upEen aanvullend bloedonderzoek voor veganisten en vegetariërs. Dit bloedonderzoek analyseert het bloed op de meest voorkomende tekorten van essentiële vitamines, mineralen en voedingstoffen in deze groep. Dit zijn: vitamine B12, calcium, ferritine, transferrine, albumine, foliumzuur, magnesium, eGFR en LDH.
GlutenintolerantieEen aanvullend bloedonderzoek naar glutenintolerantie. Dit bloedonderzoek meet of er antistoffen in het bloed tegen gluten aanwezig zijn. Dit zijn: endomysium IgA, anti TTG en totaal IgA.
Sport & prestatieEen aanvullend bloedonderzoek naar sport en prestatie analyseert bloedwaardes die inzicht kunnen geven in de status van uw gezondheid met het oog op uw lichamelijke (sport)prestaties. Dit zijn: o.a. SHBG, albumine, LH, FSH, creatine kinase, foliumzuur en vitamine B12.
Hart en vaten extraEen aanvullend bloedonderzoek naar risicofactoren voor de ontwikkeling van slagaderverkalking. Hierbij wordt gekeken naar LpA, apolipoproteine B, apolipoproteine A1 en het homocysteïne gehalte.
VermoeidheidEen aanvullend bloedonderzoek naar (chronische) vermoeidheid. Dit bloedonderzoek kijkt naar de aanwezigheid van antistoffen tegen het Cytomegalovirus en het Epstein Barr virus (ziekte van Pfeiffer). Dit zijn: CMV (IgG + IgM), EBV (IgG + IgM) en EBNA.
Zuurbranden & maagpijnEen aanvullend bloedonderzoek naar de Helicobacter Pylori bacterie (lgA & lgG). Deze bacterie kan zuurbranden en maagpijn veroorzaken.
BloedarmoedeBloedonderzoek naar verschillende waarden die een rol spelen bij bloedarmoede. Dit zijn: reticulocyten, ferritine, transferrine, ijzerverzadiging, vitamine B12 en methylmalonzuur.
BloedgroepEen aanvullend bloedonderzoek naar de bloedgroep en de rhesusfactor. Een bloedgroepbepaling kan van belang zijn voordat u een bloedtransfusie krijgt of als u van plan bent om bloed te doneren.
Schildklier uitgebreidEen aanvullend bloedonderzoek naar de hoeveelheid vrij schildklierhormoon en antistoffen tegen schildklierhormoon. Dit zijn: totaal T3, anti-TPO en FT4.

Waarom is herhaalonderzoek belangrijk?

Het menselijk lichaam is constant in beweging. Prescan monitort bij herhaalonderzoek eventuele veranderingen in uw gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan veranderingen in uw lichaam die zichtbaar zijn op MRI-beelden of cholesterolwaarden die stijgen, maar ook moedervlekken die veranderen. Als partner voor preventieve diagnostiek houden wij de ontwikkelingen in uw lichaam in de gaten en proberen wij aandoeningen en (mogelijke) risicofactoren zo vroeg mogelijk te signaleren.

‘Lichamelijke gezondheid is geen stilstaand proces, zorgvuldige monitoring zorgt voor inzicht in uw risicofactoren is daarmee een belangrijke reden voor herhaalonderzoek.’ Drs. C. (Cristina) Dowling Radioloog Prescan

Op welke termijn een herhaalonderzoek nodig is, is afhankelijk van verschillende risicofactoren zoals bijvoorbeeld uw leefstijl, eventuele rookverleden of familiaire aandoeningen. Maar het is natuurlijk ook afhankelijk van de resultaten uit uw onderzoeksprogramma. Onze medische specialisten geven u een persoonlijk herhaaladvies gebaseerd op de resultaten uit uw onderzoek. Uw onderzoeksresultaten worden vergeleken met (eventuele) voorgaande resultaten, zo krijgt u optimaal inzicht in de ontwikkelingen van uw lichaam.

47% van onze cliënten bestaat jaarlijks uit mensen die een herhaalonderzoek doen.
Wij helpen je graag verder.