Home Kennisbank Longen Longemfyseem

Longemfyseem

Longemfyseem is een ernstige longziekte. Longemfyseem is een aandoening van de luchtwegen.

De belangrijkste oorzaak van longemfyseem is roken. Ook kan longemfyseem ontstaan door langdurig te werken in een omgeving waarbij er veel stofdeeltjes van metaal of steen in de lucht hangen. Bij longemfyseem worden in de longen afwijkingen gevonden in de kleinere luchtwegen, de bloedvaten en het longweefsel. In de loop der jaren worden vooral de longblaasjes beschadigd.

Symptomen
Wanneer je langer dan een week last hebt van de volgende klachten is het verstandig om naar de huisarts te gaan.
  • Chronische hoest
  • Kortademigheid
  • Piepen op de borst
  • Opgeven van dik slijm (sputum)
Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan icon
Bodyscan
Basis

Vijf gerichte MRI-scans van je schedel & hersenen, halsvaten, borstkas, bovenbuik en onderbuik. De bodyscan richt zich op het opsporen van risicofactoren en (mogelijke) aandoeningen.

MRI-scan icon
Bodyscan
Plus

Vijf gerichte MRI-scans van je schedel & hersenen, halsvaten, borstkas (thorax), bovenbuik en onderbuik. Daarnaast wordt je hart uitgebreid onderzocht tijdens een uitgebreid cardiologisch onderzoek. Ook wordt je bloed en urine onderzocht door middel van een laboratoriumonderzoek.

In 6 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.