Home Alle onderzoeken

Overzicht van al onze onderzoeken.

Filter je onderzoek
Regio
Type onderzoek
Bodyscan
Basis

MRI-scans van je belangrijkste organen en bloedvaten.

Bodyscan
Plus

MRI-scans van je belangrijkste organen en bloedvaten, een uitgebreid hartonderzoek en een laboratoriumonderzoek.

Bodyscan
Excellent

MRI-scans van je belangrijkste organen en bloedvaten, een uitgebreid cardiologisch onderzoek, een laboratoriumonderzoek en een dermatologisch onderzoek (huidonderzoek).

MRI-scan
Hoofd

Een MRI-scan hoofd (schedel en hersenen) kan duidelijkheid geven over de oorzaak van hoofd gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Nekwervels

Een MRI-scan van je nekwervels kan duidelijkheid geven over de oorzaak van nek gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten..

MRI-scan
Halsvaten

Een MRI-scan van je halsvaten kan duidelijkheid geven over de oorzaak van klachten en inzicht geven in vernauwingen bij de halsslagaders of het risico hierop.

MRI-scan
Borstkas

Een MRI-scan van je borstkas (thorax) kan duidelijkheid geven over de oorzaak van aanhoudende longklachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Bovenbuik

Een MRI-scan van je bovenbuik brengt de bovenbuikorganen in beeld en kan afwijkingen aan deze organen opsporen of juist uitsluiten.

MRI-scan
Onderbuik/bekken

Een MRI-scan van je onderbuik brengt onderbuikorganen en bekken in beeld en kan afwijkingen aan deze organen opsporen of juist uitsluiten.

MRI-scan
Rug (gehele wervelkolom)

Een MRI-scan van je rug kan duidelijkheid geven over de oorzaak van rug gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Onderste deel wervelkolom (lumbale wervels)

Een MRI-scan van het onderste deel van je wervelkolom kan duidelijkheid geven over de oorzaak van onderrug gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Middelste deel wervelkolom (thoracale wervels)

Een MRI-scan van het middelste deel van je wervelkolom kan duidelijkheid geven over de oorzaak van rug gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Borst

Een MRI-scan van de borsten kan tumoren in beeld brengen die met andere beeldonderzoeken vaak niet te zien zijn. Het onderzoek kan door Prescan alleen worden uitgevoerd bij klachten.

MRI-scan
Borstimplantaten

Een MRI-scan kan inzicht geven in de staat van borstimplantaten. Bij een MRI-scan kan goed in kaart worden gebracht of een siliconenimplantaat beschadigd is en verder onderzoek nodig heeft.

MRI-scan
Borsten & borstimplantaten

Een MRI-scan van de borsten kan tumoren in beeld brengen die met andere beeldonderzoeken vaak niet te zien zijn. Ook geeft de MRI-scan kan inzicht in de staat van borstimplantaten. Het onderzoek kan door Prescan alleen worden uitgevoerd bij klachten.

MRI-scan
Knie

Een MRI-scan van je knie kan duidelijkheid geven over knie gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Enkel

Een MRI-scan van je enkel kan duidelijkheid geven over de oorzaak van enkel gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Voet

Een MRI-scan van je voet kan duidelijkheid geven over de oorzaak van voet gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Heup

Een MRI-scan van je heup kan duidelijkheid geven over de oorzaak van heup gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Schouder

Een MRI-scan van de schouder kan inzicht geven in de oorzaak van schouder gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Hals & weke delen

Een MRI-scan van je hals & weke delen kan inzicht geven in eventuele afwijkingen in de hals en schildklier.

MRI-scan
Hand & pols

Een MRI-scan van je hand & pols kan duidelijkheid geven over de oorzaak van hand & pols gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Elleboog

Een MRI-scan brengt je elleboog laag voor laag in beeld. Daardoor kan elk plekje, hoe klein dan ook, worden geanalyseerd op eventuele afwijkingen.

Maagonderzoek
Gastroscopie

Een inwendig maagonderzoek kan inzicht geven in de oorzaak van maag gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

Darmonderzoek
Coloscopie

Een inwendig darmonderzoek kan duidelijkheid geven over de oorzaak van darm gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

Maag- en darmonderzoek
Coloscopie en gastroscopie

Een inwendig maag- en darmonderzoek kan duidelijkheid geven over de oorzaak van maag en darm gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

Uitgebreid cardiologisch onderzoek
Hartfilmpje, echocardiogram, fietstest & laboratoriumonderzoek

Een cardiologisch onderzoek brengt het functioneren en mogelijke afwijkingen van het hart in kaart. Dit gebeurt door middel van een echo van het hart (echocardiogram), een hartfilmpje (ECG), een inspanningsonderzoek (fietstest) en een uitgebreid laboratoriumonderzoek middels bloed en urine.

Huidonderzoek
Dermatologisch onderzoek (huidonderzoek)

Een dermatologisch onderzoek (huidonderzoek- kan preventief worden uitgevoerd of duidelijkheid geven over de oorzaak van aanhoudende klachten en onzuiverheden.

Laboratoriumonderzoek
Standaard

Een uitgebreid onderzoek van je bloed, urine en ontlasting.

Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: bloedarmoede

Bloedonderzoek naar verschillende waarden die een rol spelen bij bloedarmoede

Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: bloedgroep

Een bloedgroepbepaling kan van belang zijn voordat je een bloedtransfusie krijgt of als je van plan bent om bloed te doneren.

Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: glutenintolerantie

Dit aanvullend onderzoek naar glutenintolerantie bekijkt antistoffen in het bloed tegen gluten. Dit zijn onder andere antistoffen tegen tissue transglutaminase (anti-TTG) en tegen Endomysium.

Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: hart en vaten extra

In dit onderzoek worden naast het cholesterol en de triglyceridengehalten ook apolipoproteine (eiwitten) in verband gebracht als een onafhankelijke risicofactor voor de ontwikkeling van slagaderverkalking. Tevens meet het ook het LpA (lipoproteïne A) en twee apolipoproteine.

Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: hormonen man

Bloedonderzoek naar vier mannelijke hormonen: Testosteron, Vrij Testosteron, LH & SHBG.

Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: hormonen vrouw

Dit aanvullend bloedonderzoek bepaalt vijf vrouwelijke hormonen. Hiervan wordt het vrouwelijk geslachtshormoon oestradiol als belangrijkste gezien. Daarnaast worden het LH, progesteron, FSH en prolactinegehalte bepaald.

Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: inhalatieallergie

Dit aanvullend bloedonderzoek kijkt of er antistoffen aanwezig zijn voor een bepaalde stof die voorkomt in de lucht. Er worden immunoglobulines (antistoffen) bepaald van de acht meest voorkomende inhalatie allergieën. De allergenen IgE (sIgE) van de elf meest voorkomende inhalatie allergieën worden getest waardoor (vermoedelijk) een allergische reactie optreedt.

Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: mineralen

Dit aanvullend bloedonderzoek naar mineralen meet acht markers voor verschillende belangrijke mineralen in het lichaam. Gebruik je een multivitaminen preparaat en wil je de gevolgen meten? Dan adviseren wij je om het vitaminen & mineralen programma te bekijken om zowel de vitaminen als mineralen status te analyseren.

Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: vitaminen

Een aanvullend vitamineonderzoek bevat vijf verschillende vitaminen. De meest bekende is vitamine B12, ook wel bekend als ‘cobalmine’. Vitamine B12 tekorten komen regelmatig voor mensen die geen dierlijke producten eten, zoals het geval is bij veganisten en vegetariërs.

Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: vitaminen & mineralen

Wil je extra inzicht in je gezondheid? Dan kan dit additionele onderzoek naar vitaminen en mineralen meer informatie bieden in de status van de verschillende vitaminen en mineralen in het bloed. Dit aanvullend vitaminen en mineralen onderzoek bekijkt vijf verschillende vitaminen en drie verschillende mineralen.

Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: vegetariër check-up

Het aanvullend laboratoriumonderzoek voor veganisten en vegetariërs analyseert het bloed op de meest voorkomende tekorten van essentiële vitamines, mineralen en voedingstoffen in deze groep.

Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: reumatologie

Bij dit bloedonderzoek naar reumatologie wordt gekeken naar antistoffen, ontstekingsfactoren, en de aanwezigheid van reumafactoren. De aan- en afwezigheid van bepaalde van deze stoffen kan bijdragen aan het vinden van een bepaalde type reuma.

Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: schildklier uitgebreid

Dit aanvullende bloedonderzoek bekijkt de hoeveelheid vrij schildklierhormoon en antistoffen tegen schildklierhormoon in het bloed.

Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: SOA basis

De test voor gonorroe, trichomonas en chlamydia worden uitgevoerd op basis van urine of een (vaginale) swab (zelftest). In de kliniek worden de afnamematerialen verstrekt waarmee de test zelf kan worden uitgevoerd.

Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: SOA uitgebreid

De aanwezigheid van hiv en syfilis wordt getest middels een bloedonderzoek. De test voor gonorroe, trichomonas en chlamydia worden uitgevoerd op basis van urine of een (vaginale) swab (zelftest). In de kliniek worden de afnamematerialen verstrekt waarmee de test zelf kan worden uitgevoerd.

Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: sport en prestatie

Het aanvullend sport en prestatie bloedonderzoek analyseert bloedwaardes die inzicht kunnen geven in de status van uw gezondheid met het oog op uw lichamelijke (sport)prestaties.

Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: vermoeidheid

Dit aanvullend onderzoek naar (chronische) vermoeidheid kijkt naar de aanwezigheid van antistoffen tegen het Cytomegalovirus en het Epstein Barr virus. De EBNA bepaling zorgt ervoor dat er onderscheid gemaakt kan worden tussen een primaire en secundaire EBV infectie.

Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: voedselallergie

Dit aanvullend bloedonderzoek kijkt of er antistoffen aanwezig zijn voor een bepaald voedingsproduct. Er worden immunoglobulinen (antistoffen) bepaald van de elf meest voorkomende voedselallergieën.

Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: ziekte van Lyme

Bij een bloedonderzoek naar de ziekte van Lyme wordt er altijd een combinatie van een ELISA test en Western Blot uitgevoerd. Dit is omdat dit medisch gezien de meest betrouwbare resultaten geeft in het kader van een infectie met de ziekte van Lyme.

Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: zuurbranden en maagpijn

Als je last hebt van je maag kan er getest worden op de aanwezigheid van de Helicobacter Pylori bacterie. Dit aanvullend laboratoriumonderzoek kan gedaan worden middels het onderzoeken van het bloed.

Ontlastingsonderzoek
Ontlastingsonderzoek (MG Lab): chronisch darmklachten pakket

Chronisch darmklachten heeft zoals winderigheid, een opgezette buik, krampen, brijachtige ontlasting, verstopping, en/of buikpijn kunnen de dagelijkse bezigheden erg belemmeren. Het Chronisch Darmklachten pakket kan inzicht geven in de oorzaak van deze klacht(en).

Ontlastingsonderzoek
Ontlastingsonderzoek: darmflora

Dit pakket bestaat uit een ontlastingsonderzoek van de darmflora, gisten en schimmels, gluten en de weerstand.

Ontlastingsonderzoek
Ontlastingsonderzoek: parasitologie

DNA-analyses op de vijf meest voorkomende darmparasieten: Dientamoeba fragilis, Blastocystis hominis, Giardia lamblia, Cryptosporidium soorten en Entamboeba spp. De ontlasting van 2 verschillende dagen wordt onderzocht om de kans een parasiet aan te treffen te vergroten.

Wij helpen je graag verder.