Home Alle onderzoeken

Overzicht van al onze onderzoeken.

Filter je onderzoek
Regio
Type onderzoek
MRI-scan icon
Bodyscan
Basis

Vijf gerichte MRI-scans van je schedel & hersenen, halsvaten, borstkas, bovenbuik en onderbuik. De bodyscan richt zich op het opsporen van risicofactoren en (mogelijke) aandoeningen.

MRI-scan icon
Bodyscan
Plus

Vijf gerichte MRI-scans van je schedel & hersenen, halsvaten, borstkas (thorax), bovenbuik en onderbuik. Daarnaast wordt je hart uitgebreid onderzocht tijdens een uitgebreid cardiologisch onderzoek. Ook wordt je bloed en urine onderzocht door middel van een laboratoriumonderzoek.

MRI-scan icon
Bodyscan
Excellent

Vijf gerichte MRI-scans van je schedel & hersenen, halsvaten, borstkas (thorax), bovenbuik en onderbuik. Daarnaast wordt je hart uitgebreid onderzocht tijdens een uitgebreid cardiologisch onderzoek en wordt je bloed en urine onderzocht door middel van een laboratoriumonderzoek. Ook wordt je huid uitgebreid onderzocht tijdens een dermatologisch onderzoek (huidonderzoek).

MRI-scan icon
MRI-scan
Hoofd (schedel & hersenen)

Tijdens een MRI-scan van je schedel & hersenen krijg je inzicht in mogelijke afwijkingen in de hersenen zoals een herseninfarct, holte ontsteking of mogelijke risicofactoren.

MRI-scan icon
MRI-scan
Bovenste deel wervelkolom (cervicale wervels)

Door de beelden van de MRI-scan krijgt de radioloog een goed beeld van de mogelijke aanwezigheid van slijtage (artrose), botafwijkingen, hernia, wervelkanaalvernauwing, compressie op de zenuwen en myelum (ruggenmerg)afwijkingen bij je nekwervels.

MRI-scan icon
MRI-scan
Halsvaten (carotiden)

Door de beelden van de MRI-scan krijgt de radioloog een goed beeld van de mogelijke aanwezigheid van mogelijke vernauwingen door aderverkalking (significante stenose) en verwijdingen (aneurysma) van de hersenvaten en halsvaten.

MRI-scan icon
MRI-scan
Borstkas (thorax)

Door de beelden van de MRI-scan krijgt de radioloog een goed beeld van de mogelijke aanwezigheid van een verdikking groter dan 5 mm, vocht achter de longen (pleuravocht), ribfracturen, wervelfracturen, sommige wekedelen afwijkingen (vetbulten) en een ruptuur van borstimplantaten. Ook kunnen de lymfeklieren en longen grof worden beoordeeld.

MRI-scan icon
MRI-scan
Bovenbuik

Door de beelden van de MRI-scan krijgt de radioloog een goed beeld van de organen buik: lever, alvleesklier, milt, nieren, galblaas (indien leeg, niet altijd goed te boordelen), bijnieren en vergrote lymfeklieren. Ook kan een buikwandbreuk (grof) of verwijding van de aorta (aneurysma) worden gezien.

MRI-scan icon
MRI-scan
Onderbuik & bekken

Door de beelden van de MRI-scan krijgt de radioloog een goed beeld van de bekken botten, heupkop, SI gewrichten, onderrug, baarmoeder, eierstokken en blaas en de mogelijke aanwezigheid van een myoom, cyste, stenen, (darm)divertikels, hernia en slijtage (artrose).

MRI-scan icon
mri scan rug wat is dat
MRI-scan
Rug (gehele wervelkolom)

Door de beelden van de MRI-scan rug krijgt de radioloog een goed beeld van de mogelijke aanwezigheid van slijtage (artrose), botafwijkingen, hernia, wervelkanaalvernauwing, compressie op de zenuwen, standsafwijkingen (scoliose) en myelium (ruggenmerg) afwijkingen.

MRI-scan icon
mri scan rug wat is dat
MRI-scan
Onderste deel wervelkolom (lumbale wervels)

Door de beelden van de MRI-scan krijgt de radioloog een goed beeld van de mogelijke aanwezigheid van slijtage (artrose), botafwijkingen, hernia, wervelkanaalvernauwing en compressie op de zenuwen.

MRI-scan icon
mri scan rug wat is dat
MRI-scan
Middelste deel wervelkolom (thoracale wervels)

Door de beelden van de MRI-scan krijgt de radioloog een goed beeld van de mogelijke aanwezigheid van slijtage (artrose), botafwijkingen, hernia, wervelkanaalvernauwing, compressie op de zenuwen en myelum (ruggenmerg) afwijkingen.

MRI-scan icon
MRI-scan
Borsten

Een MRI-scan van de borsten kan tumoren in beeld brengen die met andere beeldonderzoeken vaak niet te zien zijn. Het onderzoek kan door Prescan alleen worden uitgevoerd bij klachten.

MRI-scan icon
MRI-scan
Borstimplantaten

Een MRI-scan kan inzicht geven in de staat van borstimplantaten. Bij een MRI-scan kan goed in kaart worden gebracht of een siliconenimplantaat beschadigd is en verder onderzoek nodig heeft.

MRI-scan icon
MRI-scan
Borsten & borstimplantaten

Een MRI-scan van de borsten kan tumoren in beeld brengen die met andere beeldonderzoeken vaak niet te zien zijn. Ook geeft de MRI-scan kan inzicht in de staat van borstimplantaten. Het onderzoek kan door Prescan alleen worden uitgevoerd bij klachten.

MRI-scan icon
MRI-scan
Knie

Door de beelden van de MRI-scan krijgt de radioloog een goed beeld van het gewricht, botten, spieren, pezen, kraakbeen en mogelijke ontsteking, meniscus letsel, fractuur, gescheurde banden, slijtage (artrose) en slijmbeurs.

MRI-scan icon
MRI-scan
Enkel

Door de beelden van de MRI-scan krijgt de radioloog een goed beeld van het gewricht, botten, banden, pezen en mogelijke ontsteking, fractuur, artrose (slijtage).

MRI-scan icon
MRI-scan
Voet

Door de beelden van de MRI-scan krijgt de ragioloog een goed beeld van gewrichten, botten, spieren, pezen, ontsteking, fractuur, slijtage (artrose), Mortons neurinoom, hielspoor en peesblad voetzool (fascia plantaris).

MRI-scan icon
MRI-scan
Heup

Door de beelden van de MRI-scan krijgt de radioloog een goed beeld van het gewricht, botten, spieren, pezen, kraakbeen en mogelijke ontsteking, fractuur, slijtage (artrose) en slijmbeurs.

MRI-scan icon
MRI-scan
Schouder

Door de beelden van de MRI-scan krijgt de radioloog een goed beeld van het schoudergewricht en AC gewricht (het gewricht tussen de sleutelbeen en de schouderblad), de botten, pezen en mogelijke peesirritatie (ontsteking) en peesscheur, spierscheur, slijtage (artrose), ontsteking, slijmbeursontsteking, kraakbeen, fractuur en cysten.

MRI-scan icon
MRI-scan
Hals & weke delen

Door de beelden van de MRI-scan krijgt de radioloog een goed beeld van de spieren, lymfklieren en cysten/zwellingen in de hals.

MRI-scan icon
MRI-scan
Hand

Door de beelden van de MRI-scan krijgt de radioloog een goed beeld van de hand en vinger gewrichten, botten, pezen en mogelijke ontsteking, fractuur of artrose (slijtage).

MRI-scan icon
MRI-scan
Pols

Door de beelden van de MRI-scan krijgt de radioloog een goed beeld van het polsgewricht, de pezen, botten en mogelijke ontsteking, slijtage (artrose) of fractuur.

MRI-scan icon
MRI-scan
Elleboog

Door de beelden van de MRI-scan krijgt de radioloog een goed beeld van het gewricht, de pezen, botten en mogelijkeontsteking, (slijtage) artrose, fractuur, geschuurde pezen, slijmbeurs ontsteking, peesontsteking (tenniselleboog en golferselleboog) en soms zenuw irritatie (grote zenuwen).

Maagonderzoek
Gastroscopie

Een inwendig maagonderzoek kan inzicht geven in de oorzaak van maag gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

darmonderzoek aanvragen
Darmonderzoek
Coloscopie

Een inwendig darmonderzoek kan duidelijkheid geven over de oorzaak van darm gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

Maag- en darmonderzoek
Gastroscopie coloscopie

Een inwendig maag- en darmonderzoek kan duidelijkheid geven over de oorzaak van maag en darm gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

Uitgebreid cardiologisch onderzoek
Hartfilmpje, echocardiogram, fietstest & laboratoriumonderzoek

Het uitgebreid cardiologisch onderzoek brengt het functioneren en mogelijke afwijkingen van het hart in kaart. Dit gebeurt door middel van een echo van het hart (echocardiogram), een hartfilmpje (ECG), een inspanningsonderzoek (fietstest) en een uitgebreid laboratoriumonderzoek middels bloed en urine.

Dermatologisch onderzoek
Huidonderzoek

Een dermatologisch onderzoek kan duidelijkheid geven over de oorzaak van aanhoudende klachten en onzuiverheden. Ook kan het dermatologisch onderzoek preventief worden uitgevoerd, niet alle huidschade zie je zelf of herken je als zodanig.

Onderzoek bloedarmoede
Laboratoriumonderzoek
Standaard

Een uitgebreid onderzoek van je bloed en urine.

Onderzoek bloedarmoede
Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: bloedarmoede

Bloedonderzoek naar verschillende waarden die een rol spelen bij bloedarmoede.

Onderzoek bloedarmoede
Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: bloedgroep

Een bloedgroepbepaling kan van belang zijn voordat je een bloedtransfusie krijgt of als je van plan bent om bloed te doneren.

Onderzoek bloedarmoede
Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: glutenintolerantie

Dit aanvullend onderzoek naar glutenintolerantie bekijkt antistoffen in het bloed tegen gluten. Dit zijn onder andere antistoffen tegen tissue transglutaminase (anti-TTG) en tegen Endomysium.

Onderzoek bloedarmoede
Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: hart en vaten extra

In dit onderzoek worden naast het cholesterol en de triglyceridengehalten ook apolipoproteine (eiwitten) in verband gebracht als een onafhankelijke risicofactor voor de ontwikkeling van slagaderverkalking. Tevens meet het ook het LpA (lipoproteïne A) en twee apolipoproteine.

Onderzoek bloedarmoede
Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: hormonen man

Bloedonderzoek naar vier mannelijke hormonen: Testosteron, Vrij Testosteron, LH & SHBG.

Onderzoek bloedarmoede
Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: hormonen vrouw

Dit aanvullend bloedonderzoek bepaalt vijf vrouwelijke hormonen. Hiervan wordt het vrouwelijk geslachtshormoon oestradiol als belangrijkste gezien. Daarnaast worden het LH, progesteron, FSH en prolactinegehalte bepaald.

Onderzoek bloedarmoede
Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: inhalatieallergie

Dit aanvullend bloedonderzoek kijkt of er antistoffen aanwezig zijn voor een bepaalde stof die voorkomt in de lucht. Er worden immunoglobulines (antistoffen) bepaald van de acht meest voorkomende inhalatie allergieën. De allergenen IgE (sIgE) van de elf meest voorkomende inhalatie allergieën worden getest waardoor (vermoedelijk) een allergische reactie optreedt.

Onderzoek bloedarmoede
Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: mineralen

Dit aanvullend bloedonderzoek naar mineralen meet acht markers voor verschillende belangrijke mineralen in het lichaam. Gebruik je een multivitaminen preparaat en wil je de gevolgen meten? Dan adviseren wij je om het vitaminen & mineralen programma te bekijken om zowel de vitaminen als mineralen status te analyseren.

Onderzoek bloedarmoede
Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: vitaminen

Een aanvullend vitamineonderzoek bevat vijf verschillende vitaminen. De meest bekende is vitamine B12, ook wel bekend als ‘cobalmine’. Vitamine B12 tekorten komen regelmatig voor mensen die geen dierlijke producten eten, zoals het geval is bij veganisten en vegetariërs.

Onderzoek bloedarmoede
Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: vitaminen & mineralen

Wil je extra inzicht in je gezondheid? Dan kan dit additionele onderzoek naar vitaminen en mineralen meer informatie bieden in de status van de verschillende vitaminen en mineralen in het bloed. Dit aanvullend vitaminen en mineralen onderzoek bekijkt vijf verschillende vitaminen en drie verschillende mineralen.

Onderzoek bloedarmoede
Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: vegetariër check-up

Het aanvullend laboratoriumonderzoek voor veganisten en vegetariërs analyseert het bloed op de meest voorkomende tekorten van essentiële vitamines, mineralen en voedingstoffen in deze groep.

Onderzoek bloedarmoede
Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: reumatologie

Bij dit bloedonderzoek naar reumatologie wordt gekeken naar antistoffen, ontstekingsfactoren, en de aanwezigheid van reumafactoren. De aan- en afwezigheid van bepaalde van deze stoffen kan bijdragen aan het vinden van een bepaalde type reuma.

Onderzoek bloedarmoede
Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: schildklier uitgebreid

Dit aanvullende bloedonderzoek bekijkt de hoeveelheid vrij schildklierhormoon en antistoffen tegen schildklierhormoon in het bloed.

Onderzoek bloedarmoede
Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Urineonderzoek: SOA basis

De test voor gonorroe, trichomonas en chlamydia worden uitgevoerd op basis van urine of een (vaginale) swab (zelftest). In de kliniek worden de afnamematerialen verstrekt waarmee de test zelf kan worden uitgevoerd.

Onderzoek bloedarmoede
Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloed- en urineonderzoek: SOA uitgebreid

De aanwezigheid van hiv en syfilis wordt getest middels een bloedonderzoek. De test voor gonorroe, trichomonas en chlamydia worden uitgevoerd op basis van urine of een (vaginale) swab (zelftest). In de kliniek worden de afnamematerialen verstrekt waarmee de test zelf kan worden uitgevoerd.

Onderzoek bloedarmoede
Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: sport en prestatie

Het aanvullend sport en prestatie bloedonderzoek analyseert bloedwaardes die inzicht kunnen geven in de status van uw gezondheid met het oog op uw lichamelijke (sport)prestaties.

Onderzoek bloedarmoede
Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: vermoeidheid

Dit aanvullend onderzoek naar (chronische) vermoeidheid kijkt naar de aanwezigheid van antistoffen tegen het Cytomegalovirus en het Epstein Barr virus. De EBNA bepaling zorgt ervoor dat er onderscheid gemaakt kan worden tussen een primaire en secundaire EBV infectie.

Onderzoek bloedarmoede
Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: voedselallergie

Dit aanvullend bloedonderzoek kijkt of er antistoffen aanwezig zijn voor een bepaald voedingsproduct. Er worden immunoglobulinen (antistoffen) bepaald van de elf meest voorkomende voedselallergieën.

Onderzoek bloedarmoede
Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: ziekte van Lyme

Bij een bloedonderzoek naar de ziekte van Lyme wordt er altijd een combinatie van een ELISA test en Western Blot uitgevoerd. Dit is omdat dit medisch gezien de meest betrouwbare resultaten geeft in het kader van een infectie met de ziekte van Lyme.

Onderzoek bloedarmoede
Standaard + aanvullend laboratoriumonderzoek
Bloedonderzoek: zuurbranden en maagpijn

Als je last hebt van je maag kan er getest worden op de aanwezigheid van de Helicobacter Pylori bacterie. Dit aanvullend laboratoriumonderzoek kan gedaan worden middels het onderzoeken van het bloed.

Onderzoek bloedarmoede
Ontlastingsonderzoek
Ontlastingsonderzoek: chronische darmklachten

Chronisch darmklachten heeft zoals winderigheid, een opgezette buik, krampen, brijachtige ontlasting, verstopping, en/of buikpijn kunnen de dagelijkse bezigheden erg belemmeren. Het chronisch darmklachten ontlastingsonderzoek kan inzicht geven in de oorzaak van deze klacht(en).

Onderzoek bloedarmoede
Ontlastingsonderzoek
Ontlastingsonderzoek (MG Lab): darmflora

Dit pakket bestaat uit een ontlastingsonderzoek van de darmflora, gisten en schimmels, gluten en de weerstand.

Onderzoek bloedarmoede
Ontlastingsonderzoek
Ontlastingsonderzoek (MG Lab): parasitologie

DNA-analyses op de vijf meest voorkomende darmparasieten: Dientamoeba fragilis, Blastocystis hominis, Giardia lamblia, Cryptosporidium soorten en Entamboeba spp. De ontlasting van 2 verschillende dagen wordt onderzocht om de kans een parasiet aan te treffen te vergroten.

Wij helpen je graag verder.