Over Prescan

Over ons

Ons verhaal en onze missie.

Home Over Prescan

Ons verhaal

Gezond zijn en blijven, daar zijn we met z’n allen meer en meer bewust mee bezig. Wij ook, al 17 jaar. Wij helpen jou gezond te worden en gezond te blijven, door met preventief onderzoek meer grip op je gezondheid te geven. Wij zorgen ervoor dat je je thuis voelt en met een tevreden gevoel naar huis gaat.

De huidige technologie geeft ons meer grip op onze gezondheid.

Een gezonde leefstijl is een belangrijk element in ons dagelijks leven. We proberen te letten op onze voeding, hartslag en de hoeveelheid stappen die we zetten. Dankzij de huidige technologische ontwikkelingen krijgen we steeds meer inzicht in onze gezondheid.

We zijn meer met onze gezondheid bezig dan ooit.

Een smartwatch voor onze stappen en hartslag, een app die ons slaapritme bijhoudt en een digitale weegschaal die ons lichaam van top tot teen meet. Kortom, we houden onze gezondheid goed in de gaten. Daarbij komt ook de nieuwsgierigheid hoe het gesteld is met de rest van ons lichaam; onze organen en bloedwaarden. Net als dat we regelmatig ons gebit laten controleren bij de tandarts, willen we graag weten hoe het met onze algehele gezondheid gesteld is. De huidige technologie geeft ons nu deze mogelijkheid via uitgebreid preventief medisch onderzoek. Een innovatieve health check, wanneer jij dat wilt, zonder verwijzing van een specialist en direct de uitslag.

Mensen helpen om gezond te worden en/of gezond te blijven. Daar zetten wij ons met hart en ziel voor in. In onze klinieken, aan de telefoon en online. Voor het inplannen van je onderzoek, het soepele verloop van de onderzoeksdag en de geruststelling óf extra verheldering tijdens het eindgesprek. Wij nemen graag de tijd voor je.

Naast dat wij beschikken over de nieuwste apparatuur, spelen wij met onze producten en diensten continu in op innovatie en marktontwikkelingen om preventief onderzoek naar een hoger niveau te tillen.

‘Wist je dat een groot deel van onze medewerkers ook in de reguliere zorg werkzaam is?’

Bij Prescan krijgen artsen en verpleegkundigen de mogelijkheid om de focus te leggen op preventie in plaats van ziekenzorg. Bijvoorbeeld onze radioloog Günter Klass, hij is werkzaam als radioloog in een aantal grote Duitse ziekenhuizen. Ook onze onderzoekscoördinatoren komen uit de zorg of zijn daar nog steeds werkzaam, zoals Erna. Zij combineert haar werk bij Prescan met een functie bij de huisartsenpost. Deze kennis en ervaring gebruiken zij dagelijks om jou meer grip op je gezondheid te kunnen geven.

 

Terug in de tijd: van een bijzonder idee tot een Europese autoriteit.

Oprichters Jan Zantinge en Eddy van Heel werden anno 2002 te vaak geconfronteerd met verkeerd of te laat gestelde diagnoses. Dit moest toch anders kunnen? Een jaar later was Prescan een feit en inmiddels hebben al meer dan 100.000 mensen gekozen voor een health check bij Prescan. Wil je meer weten? We nemen je graag mee op reis door ons verhaal!

Onze klinieken

Je kunt altijd en overal bij ons terecht. Met een ruim aantal klinieken in Nederland & Duitsland is er altijd een kliniek in de buurt. Samen met jou kijken we naar welke kliniek het beste bij jouw onderzoek past.

Bekijk onze klinieken

Onze medewerkers

Onze medewerkers staan voor je klaar om je onderzoek(en) van A tot Z soepel te laten verlopen.

Onze medewerkers

In de media

We verschijnen regelmatig in de media, heb je ons gemist? Geen probleem, hier lees je alles op je gemak terug.

Nieuws

Je bent bij ons in goede handen.

De kwaliteit en werkwijze van Prescan worden jaarlijks gecontroleerd door verschillende keurinstanties. We zijn ISO 9001 gecertificeerd en bezit het ZKN-keurmerk (Zelfstandige Klinieken Nederland). Onze ISO- en ZKN-certificering is van toepassing op de locaties Baarn en het hoofdkantoor in Hengelo. De overige Nederlandse klinieken waar Prescan mee samenwerkt zijn zelfstandig gecertificeerd. ZKN is een landelijke certificering. De klinieken in Duitsland worden lokaal gevisiteerd, hebben eigen certificeringen en voldoen aan de strengste eisen en kwaliteitsstandaarden.

Hier lees je meer over onze kwaliteit & keurmerken.

Wij helpen je graag verder.