Over Prescan

Over ons

Ons verhaal en onze missie.

Home Over Prescan

Ons verhaal

We willen allemaal oud worden, maar wel in goede gezondheid. Prescan helpt je om gezond oud te worden. Wij vinden dat medische kennis en state of the art apparatuur eenvoudig toegankelijk moet zijn wanneer jij dat wilt. Door (preventief) medisch onderzoek krijg je inzicht in eventuele risicofactoren of als er iets is, dan ben je er meestal op tijd bij.

Eenvoudig inzicht in je gezondheid door medische kennis en state of the art apparatuur.

We worden met z'n allen steeds ouder, onze levensverwachting neemt toe; tussen 2015 en 2040 stijgt deze volgens het RIVM met zo'n 4 jaar. We willen allemaal oud worden, maar wel in goede gezondheid. Het is een feit dat hart- en vaatziekten in de toekomst nog steeds de grootste oorzaak voor sterfte blijft. Wel zien we dat de overlevingskans aanzienlijk hoger is wanneer deze aandoeningen vroegtijdig worden gesignaleerd, preventief medisch onderzoek speelt hierbij een grote rol.

Onze levensverwachting neemt toe. We willen allemaal oud worden, maar wel in goede gezondheid.

Prescan helpt je om gezond oud te worden. Wij vinden dat medische kennis en state of the art apparatuur eenvoudig toegankelijk moet zijn wanneer jij dat wilt. Want soms word je in je omgeving geconfronteerd met verkeerd of te laat gestelde diagnoses. Prescan vindt dat het voor iedereen eenvoudig mogelijk zijn om zichzelf op korte termijn te laten onderzoeken. Plan daarom (preventief) medisch onderzoek zonder verwijzing en ontvang direct de uitslag. Je hebt hierdoor inzicht in eventuele risicofactoren of als er iets is, dan ben je er meestal op tijd bij.  Prescan heeft directe lijnen met hoog aangeschreven ziekenhuizen in de reguliere zorg.  Wanneer er een relevante bevinding wordt gedaan, zorgen zij voor de juiste zorg op de juiste plek.

‘Prescan vindt dat het voor iedereen eenvoudig mogelijk zijn om zichzelf op korte termijn te laten onderzoeken, met en zonder verwijzing.’

Dankzij de huidige technologische ontwikkelingen krijgen we eenvoudig inzicht in onze gezondheid. Net als dat we regelmatig ons gebit laten controleren bij de tandarts, willen we graag weten hoe het met onze algehele gezondheid gesteld is. Zodat we bewust keuzes kunnen maken in onze leefstijl en niet pas ingrijpen als het mogelijk te laat is.

Het menselijk lichaam is constant in beweging. Prescan monitort bij herhaalonderzoek eventuele veranderingen in jouw gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan veranderingen in je lichaam die zichtbaar zijn op MRI-beelden of cholesterolwaarden die stijgen, maar ook moedervlekken die veranderen.

Als jouw partner voor preventieve diagnostiek houden wij de ontwikkelingen in jouw lichaam in de gaten en proberen wij aandoeningen en (mogelijke) risicofactoren zo vroeg mogelijk te signaleren. Onze medische specialisten geven je een persoonlijk herhaal advies gebaseerd op de resultaten uit jouw onderzoek. Jouw onderzoeksresultaten worden vergeleken met (eventuele) voorgaande resultaten, zo krijg jij optimaal inzicht in de ontwikkelingen in jouw lichaam.

Mensen helpen om gezond te worden en gezond te blijven. Daar zetten onze medisch specialisten en experts zich voor in. Wanneer je met ons in contact bent; in onze klinieken, aan de telefoon of online ervaar je onze toewijding en persoonlijke aandacht. Voor het inplannen van je onderzoek, het soepele verloop van de onderzoeksdag en de geruststelling of extra verheldering tijdens het eindgesprek. Wij nemen graag de tijd voor je en geven jou graag toegang tot onze medische kennis. Naast dat wij over state of the art apparatuur beschikken, spelen wij met onze producten en diensten continu in op innovatie en marktontwikkelingen om gericht preventief medisch onderzoek op het hoogste niveau te blijven aanbieden.

 

Terug in de tijd: van een bijzonder idee tot een Europese autoriteit.

Oprichters Eddy van Heel en zijn oom Jan Zantinge werden anno 2002 te vaak geconfronteerd met verkeerd
of te laat gestelde diagnoses. Dit moest toch anders kunnen? Een jaar later was Prescan een feit en inmiddels hebben al meer dan 100.000 mensen gekozen voor een health check bij Prescan. Wil je meer
weten? We nemen je graag mee op reis door ons verhaal! Wil je meer weten? We nemen je graag mee op reis door ons verhaal!

Onze klinieken

Je kunt altijd en overal bij ons terecht. Met een ruim aantal klinieken in Nederland & Duitsland is er altijd een kliniek in de buurt. Samen met jou kijken we naar welke kliniek het beste bij jouw onderzoek past.

Bekijk onze klinieken

Onze medewerkers

Onze medewerkers staan voor je klaar om je onderzoek(en) van A tot Z soepel te laten verlopen.

Onze medewerkers

In de media

We verschijnen regelmatig in de media, heb je ons gemist? Geen probleem, hier lees je alles op je gemak terug.

Nieuws

Je bent bij ons in goede handen.

De kwaliteit en werkwijze van Prescan worden jaarlijks gecontroleerd door verschillende keurinstanties. We zijn ISO 9001 gecertificeerd en bezit het ZKN-keurmerk (Zelfstandige Klinieken Nederland). Onze ISO- en ZKN-certificering is van toepassing op de locaties Baarn en het hoofdkantoor in Hengelo. De overige Nederlandse klinieken waar Prescan mee samenwerkt zijn zelfstandig gecertificeerd. ZKN is een landelijke certificering. De klinieken in Duitsland worden lokaal gevisiteerd, hebben eigen certificeringen en voldoen aan de strengste eisen en kwaliteitsstandaarden.

Hier lees je meer over onze kwaliteit & keurmerken.

Wij helpen je graag verder.