Home Kennisbank Hart Hartziekte

Hartziekte

Maar liefst 1 miljoen Nederlanders hebben een hartziekte of een vaatziekte. In 2006 stierven 42.522 mensen aan een hartinfarct, een beroerte of een andere hart- of vaatziekte. Hart- en vaatziekten zijn daarmee doodsoorzaak nummer één. Een hartziekte of hartfalen kondigt zich niet van te voren aan. Je wordt er plotseling mee geconfronteerd. Daarom is het erg belangrijk om klachten en symptomen te herkennen, vaak zijn er al signalen aanwezig.

Hartklachten
Wanneer je langer dan een week last hebt van de volgende klachten is het verstandig om naar de huisarts te gaan.
  • Maagklachten
  • Slapeloosheid
  • Aanhoudende vermoeidheid
  • Kortademigheid of benauwdheid
  • Misselijkheid en duizeligheid
Toon meer
Meest gekozen onderzoeken
Cardiologisch onderzoek
Hartfilmpje, echo van het hart, fietstest

Het cardiologisch onderzoek geeft inzicht in het functioneren van het hart. De hartkleppen, de hartkamers, de bloeddoorstroming van het hart en de pompfunctie van het hart kunnen niet met een scan worden onderzocht.

Cardiologisch onderzoek
IMT-meting

Bij een IMT-meting wordt de vaatkwaliteit van je halsvaten gemeten. Door dit vast te stellen wordt duidelijk of de vaatwanddikte in orde is en of er sprake is van vernauwingen.

In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.