Home Kennisbank Hart

Hart

Het hart bestaat uit vier holle ruimtes: de linkerboezem, linkerkamer, rechterboezem en rechterkamer. De bloedvaten die buiten het hart liggen zijn de kransslagaders. Ze voeren bloed aan richting het hart en zorgen ervoor dat de hartspier voldoende zuurstof en voeding krijgt. Het hart pompt 4 tot 5 liter bloed per minuut rond in het lichaam en heeft vier kleppen.

Oorzaken hartklachten

Het kan voorkomen dat een klep niet meer goed werkt waarbij er bijvoorbeeld sprake is van een vernauwing. Hartklachten kunnen ook andere oorzaken hebben zoals stress, roken en overgewicht. De oorzaak kan ook minder onschuldig zijn zoals bij hart- en vaatziekten. Een cardiologisch onderzoek kan duidelijkheid geven.

Hartklachten
  • Maagklachten
  • Aanhoudende vermoeidheid
  • Kortademigheid of benauwdheid
  • Hartkloppingen (hartbonzen)
  • Misselijkheid en duizeligheid
Toon meer
Meer informatie
Hartziekte

Maar liefst 1 miljoen Nederlanders hebben een hartziekte of een vaatziekte. In 2006 stierven 42.522 mensen aan een hartinfarct, een…

Symptomen aneurysma

Een aneurysma is een lokale verwijding van een slagader. De wand van een slagader wordt zo dun dat er op die plek een soort ‘kloppende…

In zes stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je kiest voor een preventief gezondheidsonderzoek bij Prescan? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30