Home Veelgestelde vragen Hart

Hart

Het hart bestaat uit vier holle ruimtes: de linkerboezem, linkerkamer, rechterboezem en rechterkamer. De bloedvaten die buiten het hart liggen zijn de kransslagaders. Ze voeren bloed aan richting het hart en zorgen ervoor dat de hartspier voldoende zuurstof en voeding krijgt. Het hart pompt 4 tot 5 liter bloed per minuut rond in het lichaam en heeft vier kleppen.

Oorzaken hartklachten

Het kan voorkomen dat een klep niet meer goed werkt waarbij er bijvoorbeeld sprake is van een vernauwing. Hartklachten kunnen ook andere oorzaken hebben zoals stress, roken en overgewicht. De oorzaak kan ook minder onschuldig zijn zoals bij hart- en vaatziekten.

Hartklachten
  • Maagklachten
  • Aanhoudende vermoeidheid
  • Kortademigheid of benauwdheid
  • Hartkloppingen (hartbonzen)
  • Misselijkheid en duizeligheid
Toon meer
Meer informatie:
Hartziekte

Maar liefst 1 miljoen Nederlanders hebben een hartziekte of een vaatziekte. In 2006 stierven 42.522 mensen aan een hartinfarct, een…

Symptomen aneurysma

Een aneurysma is een lokale verwijding van een slagader. De wand van een slagader wordt zo dun dat er op die plek een soort ‘kloppende…

Aneurysma

Een aneurysma is een lokale verwijding van een slagader. De wand van een slagader wordt zo dun dat er op die plek een soort ‘kloppende…

In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Meest gekozen onderzoeken
Cardiologisch onderzoek
Cardio Plus Programma

Het Cardio Plus programma geeft uitgebreid inzicht in het functioneren van het hart- en vaten. Het omvat een cardiologisch onderzoek, IMT-meting en een uitgebreid laboratoriumonderzoek.

Cardiologisch onderzoek
Hartfilmpje, echo van het hart, fietstest

Het cardiologisch onderzoek geeft inzicht in het functioneren van het hart. De hartkleppen, de hartkamers, de bloeddoorstroming van het hart en de pompfunctie van het hart kunnen niet met een scan worden onderzocht.

Cardiologisch onderzoek
IMT-meting

Bij een IMT-meting wordt de vaatkwaliteit van je halsvaten gemeten. Door dit vast te stellen wordt duidelijk of de vaatwanddikte in orde is en of er sprake is van vernauwingen.

Wij helpen je graag verder.