MRI-scan heup

MRI-scan van de heup

Waarom een MRI scan heup?

Aanhoudende heupklachten zijn heel pijnlijk en vervelend. Ze kunnen je behoorlijk beperken in de dagelijkse bewegingen. Door de pijn in je heup ga je (vaak onbewust) een ander looppatroon aannemen, waardoor er nóg meer klachten kunnen ontstaan. Het is dus belangrijk om zo snel mogelijk te achterhalen wat er aan de hand is.

Iets voor mij?

Wil je graag weten waar je heupklachten vandaan komen? Een MRI scan kan je een goed beeld van de oorzaak van je klachten geven. Daarnaast wordt er met behulp van MRI techniek vaak meer in kaart gebracht dan met, bijvoorbeeld, een  röntgenfoto.

De voordelen

Je kunt bij Prescan een MRI scan laten maken zonder lange wachtlijsten en zonder verwijzingen. Tevens kun je bij Prescan vertrouwen op jarenlange ervaring en kwailiteit. 

Wat is een MRI heup scan?

Een MRI Scan Heup kan meteen duidelijkheid geven over de oorzaak van klachten als slijmbeursontsteking, overbelasting van de heupspieren, gewrichtspijn, slijtage aan het heupgewricht (kop) en andere bewegingsbeperkingen. Op de beelden kan een arts het heupgewricht, slijtage (artrose) en overige botafwijkingen goed zien.

Je kunt bij Prescan een MRI Scan Heup laten maken zonder een verwijzing van de huisarts. Je hebt dus geen last van lange wachttijden. Vaak ben je al binnen een dag aan de beurt. Je krijgt direct na het onderzoek al de uitslag en een deskundige advies van de arts, zodat je meteen weet waar je aan toe bent. Het voordeel is dat je al in een vroeg stadium aan een eventueel behandeltraject kunt beginnen. Dat vergroot de kans op genezing of herstel.

Een botscan van de heup

Een MRI Scan Heup wordt ook wel een Botscan Heup genoemd. MRI is een onderzoekstechniek waarbij met behulp van een groot magnetisch veld honderden beelden van je heupgewrichten worden gemaakt. Dat geeft een arts beter zicht op een eventuele afwijking of aandoening dan een röntgenfoto. MRI is niet hetzelfde als een CT Scan Heup, waarbij de heup in kaart wordt gebracht met een zeer beperkte dosis röntgenstraling.

Het magneetveld en de radiofrequente golven van een MRI scan zijn niet schadelijk voor je gezondheid. Je ligt tijdens het scannen op een aangename bank, die in een soort tunnel wordt geschoven. De tunnel is aan zowel de voorzijde als de achterzijde open. Wanneer je het eng vindt om in de tunnel te liggen, is het mogelijk dat een begeleider mee de MRI ruimte ingaat. Een verpleegkundige staat je bij om informatie te geven en je zo nodig gerust te stellen. Verder beschik je tijdens de MRI scan over een bel, die je in noodgevallen kunt gebruiken om de scan te onderbreken.   

MRI scan van de heup met contrastvloeistof

Voorafgaand aan de MRI scan krijg je soms contrastvloeistof ingebracht via een infuus in een bloedvat. Dat doen we om het contrast van de beelden te vergroten. Je ondervindt hiervan geen hinder. De contrastvloeistof bevat geen jodium en geeft zeer zelden aanleiding tot bijwerkingen.

Wat kost een MRI scan van de heup?

In een persoonlijk adviesgesprek informeert een van de verpleegkundige medewerkers je graag over de mogelijkheden voor het ondergaan van een scan. 

 

MRI scan heup € 490,-*

* Alle gerichte MRI-scans zijn exclusief € 35,- intake-kosten

Meer informatie of een vraag over de MRI-scan heup?

Afspraak maken

Bel of WhatsApp vrijblijvend één van onze medisch specialisten op:
Stuur een WhatsApp
074 - 255 9 255

Klinieken

In onderstaande klinieken kan een MRI-scan heup worden uitgevoerd.

Op deze pagina

    Hulp nodig?

    Stuur een WhatsApp
    074 - 255 9 255

    Stel een vraag