MRI-scan onderbuik

MRI-scan van de onderbuik

Wat is het?

Bij Prescan kun je terecht voor een MRI scan van de onderbuik wanneer er sprake is van langdurige pijn of krampen in de onderbuik. Tijdens deze scan worden beelden gemaakt die over het algemeen meer informatie geven dan een röntgenonderzoek doet.

Voor wie?

Heb jij last van buikpijn? En weet je niet waar deze klachten vandaan komen of hoe je dit kunt verhelpen? In dit geval kan een MRI scan van de onderbuik uitkomst bieden.

De voordelen

Prescan beschikt over jarenlange ervaring, onder andere met het uitvoeren van MRI scans. Tevens kun je vaak al binnen een dag terecht voor een scan van de onderbuik.

Waarom een MRI scan van de onderbuik?

Heb je langdurig last van lage buikpijn of pijn in de onderbuik? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten wat de achterliggende oorzaak is. Een MRI Scan Onderbuik kan uitkomst bieden. MRI is een zeer geschikte techniek voor vervolgonderzoek, bijvoorbeeld wanneer nog geen zichtbare oorzaak voor je klachten is gevonden tijdens een röntgenonderzoek.

Met een MRI van de onderbuik kan over het algemeen een betere diagnose worden gesteld dan met een röntgenfoto. Met behulp van een groot magnetisch veld worden honderden beelden van je lichaam gemaakt. Een arts kan zo sneller meer duidelijkheid krijgen over een eventuele afwijking of aandoening aan een van de organen bij de buik (blaas, baarmoeder, eierstokken, prostaat).

Je kunt bij Prescan terecht voor een MRI Scan Onderbuik zonder een verwijzing van de huisarts. Je hebt niet te maken met een lange wachttijd. Vaak ben je al binnen een dag aan de beurt. Je krijgt direct na het onderzoek al de uitslag en een deskundige advies van de arts, zodat je meteen weet waar je aan toe bent. Het voordeel is dat je al in een vroeg stadium aan een eventueel behandeltraject kunt beginnen. Dat vergroot de kans op genezing of herstel. Mocht er op de scan niets worden gevonden, dan ben je meteen gerustgesteld.

In een persoonlijk adviesgesprek informeert een van de verpleegkundige medewerkers je graag over de mogelijkheden voor het ondergaan van een scan.

Organen in een MRI scan onderbuik

Voor het maken van MRI beelden van de buik ga je door een MRI scanner. Je ligt tijdens het scannen op een aangename bank, die in een soort tunnel wordt geschoven. De tunnel is aan zowel de voorzijde als de achterzijde open. Wanneer je het eng vindt om in de tunnel te liggen, is het mogelijk dat een begeleider mee de MRI ruimte ingaat. Een verpleegkundige staat je bij om informatie te geven en je zo nodig gerust te stellen. Verder beschik je tijdens de MRI scan over een bel, die je in noodgevallen kunt gebruiken om de scan te onderbreken.   

De MRI scan maakt beelden van de verschillende organen bij de buik: blaas, baarmoeder, eierstokken, prostaat. De beelden kunnen meer duidelijkheid geven over de aanwezigheid van bijvoorbeeld cystes, tumoren of ontstekingen.

Lage buikpijn en andere klachten

Veel mensen in Nederland hebben last van pijn in de onderbuik. Meestal wordt de pijn veroorzaakt vanuit de darmen, prostaat, blaas of baarmoeder. Dit kan gepaard gaan met klachten van gynaecologische aard (baarmoeder, eierstokken), prostaat- en erectieproblemen, pijn tijdens het plassen of bloed in de urine. Langdurige klachten in de onderbuik kunnen wijzen op verschillende aandoeningen, bijvoorbeeld een cyste, tumor of ontsteking. Een MRI scan van de onderbuik kan snel duidelijkheid geven over de mogelijke oorzaak van klachten. 

 

MRI scan onderbuik € 490,-*

* Alle gerichte MRI-scans zijn exclusief € 35,- intake-kosten

Meer informatie of een vraag over de MRI-scan onderbuik?

Afspraak maken

Bel of WhatsApp vrijblijvend één van onze medisch specialisten op:
Stuur een WhatsApp
074 - 255 9 255

Klinieken

In onderstaande klinieken kan een MRI-scan onderbuik worden uitgevoerd.

Op deze pagina

    Hulp nodig?

    Stuur een WhatsApp
    074 - 255 9 255

    Stel een vraag