Een check-up, best logisch eigenlijk.

22 mei 2019 leestijd 3 minuten

Zoveel mensen, zoveel wensen. Onze cliënten zijn allemaal uniek. Lianne vertelt over haar leefstijl en hoe een check-up van haar lichaam daar bij aansluit:

De afgelopen jaren speelde ik vaker met de gedachte om eens een complete check-up te laten doen. In eerste instantie omdat mijn moeder zonder duidelijke oorzaak al op jonge leeftijd overleed. Gek genoeg was dat uiteindelijk niet de reden dat ik een bodyscan plande.

Druk, druk, druk

Het is vast herkenbaar: een leuke maar drukke baan, een gezin met opgroeiende kinderen, een gezellig sociaal leven én een partner; allemaal aspecten in mijn leven waar ik mijn aandacht onder ‘moet’ verdelen. Ik vind alles even leuk en juist de combinatie van al deze ingrediënten maakt mijn leven zo waardevol. Met alle hectiek - hoe leuk ook allemaal - kies ik ervoor om bewust te leven. Juist omdat ik volop wil genieten van al dit moois. Ik voel me op mijn best als ik me fit en vitaal voel. Dan veer ik makkelijker mee, houd ik nog beter balans tussen werk en privé en heb ik energie om met de dagelijkse drukte te ‘dealen’ en er zelfs van te genieten.

Sporten om fysiek en mentaal fit te blijven

Om mij fit te voelen, is het voor mij persoonlijk een must om te sporten. Ik sport 3 keer per week, al realiseer ik mij dat ik daarmee het vele zitten wat ik tijdens mijn werk doe, niet volledig compenseer. De combinatie tussen krachttraining en kickboksen zorgt ervoor dat ik in vorm blijf en tegelijkertijd een uitlaatklep heb. Even letterlijk alles er uit slaan en mijn hoofd leeg maken. Zowel mentaal als fysiek krijg ik hier een enorme boost van.

Gezond eten en lekker eten gaan prima samen

Eten is bijna een hobby van mij. Ik kan intens genieten van een heerlijke maaltijd - ik lust ook echt bijna alles - en heb altijd wel trek. Samenzijn met vrienden en familie gaat mij bij dan ook al gauw gepaard met wat lekkers. Doordeweeks eet ik bewust; gezond, gevarieerd en voedzaam. In het weekend eet ik ook bewust, maar zorgen etentjes buiten de deur ervoor dat het met name lekker is en niet altijd even voedzaam. Dit is mijn manier van balans houden en in de loop der jaren heb ik besloten dat genieten bij mij voorop mag staan, zowel doordeweeks als in het weekend. Gezond en lekker gaan namelijk ook uitstekend samen.

Ben ik zo gezond als dat ik mij voel?

Het mag duidelijk zijn; ik houd van het leven. Ik hoop er nog lang van te mogen genieten en zorg daarom goed voor mijzelf. Dát is dan ook de reden dat ik een aantal maanden terug ervoor koos om een afspraak te plannen voor een bodyscan. Met mijn levensstijl voelde het als een logische keuze om eens een check-up te laten doen. Ik voel me goed, besteed aandacht aan mijn gezondheid en wilde wel eens weten of ik zo fit en gezond ben als ik mij voel.

Best spannend zo'n bodyscan

Ik moet bekennen: hoe gezond ik me ook voel, eenmaal wachtend op de uitslag in de kliniek vond ik het toch even spannend. Liggend in de MRI-scan schoot het ook al een keer door mij heen: ‘Wat als…?’. Met 2 jonge kids en een gelukkig huwelijk heb ik veel om voor te leven en prijs ik mij gelukkig. Wat als er nu een kink in de kabel kwam…? Die kwam er gelukkig niet. Ik ging met een positieve uitslag naar huis. Hoewel ik mij realiseer dat je gezondheid niet volledig zelf in de hand hebt, sterkte de uitslag mij toch om mijn bewuste leefstijl vooral vol te houden. Ik heb niet alles in de hand, maar daar waar ik wel invloed heb, neem ik mijn ‘taak’ serieus. Juist omdat ik wil genieten van al het moois wat er is en wat er hopelijk nog komt. Het leven is mij lief.

Uit privacy-overwegingen is de naam gefingeerd. Naam en adresgegevens zijn bekend bij Prescan.

Wij helpen je graag verder.

Mis geen nieuws meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, aanbiedingen en meer.