Inzicht in je gezondheid met bloedonderzoek. | Prescan
Home Nieuws Inzicht in je gezondheid met bloedonderzoek.

Inzicht in je gezondheid met bloedonderzoek.

12 december 2018  •  leestijd 2 minuten

Als je van het leven houdt, wil je inzicht in je gezondheid krijgen én houden. Eén van de instrumenten om inzicht te krijgen in je gezondheid is bloedonderzoek. Maar wat kun je hier nou precies mee en wat zijn de voordelen? We zetten ze voor je op een rijtje.

Waarom bloedonderzoek?

Voel je je niet fit en wil je weten hoe dat komt? Wil je duidelijkheid over allergieën of uitsluitsel over ziektes? Of heb je eerder een bloedonderzoek gehad en ben je benieuwd hoe het er nu voor staat? Met bloedonderzoek kun je allerlei aandoeningen opsporen. Denk bijvoorbeeld aan ontstekingen en vitaminetekorten, maar ook aandoeningen als glutenintolerantie, reumatische klachten of SOA’s haal je uit je bloedwaardes.

Meten is weten

Bloedonderzoek kan ook dienen als nulmeting; het startpunt van een periodieke check-up voor je lichaam. Afhankelijk van de uitkomsten van de bloedtest kun je bijvoorbeeld starten met het gebruik van supplementen. En wat is er nou fijner om na een tijdje te controleren of je waarden verbeterd zijn? Zo weet je zeker of je op de goede weg bent!

Ook als je het roer drastisch hebt omgegooid en gezonder bent gaan leven, wil je natuurlijk weten wat dit je oplevert. Ben je meer gaan bewegen, gestopt met roken of bewuster gaan eten? Goed bezig! Ook hier kan bloedonderzoek je helpen om vinger aan de pols te houden.

Bloedonderzoek, waar doe je dat?

Bloedonderzoek kan bij je huisarts, of in combinatie met een body scan in één van onze klinieken. Maar je kunt ook terecht bij Yourlabs. Hier bestel je eenvoudig online een bloedonderzoek, zonder doorverwijzing van een arts en zelfs anoniem.

Hoe werkt het?

Het aanvragen van een Yourlabs bloedonderzoek is heel eenvoudig:

1. Surf naar www.yourlabs.nl en kies online uit de verschillende bloedtesten en laboratoriumonderzoeken. Met meer dan 65 verschillende bloedonderzoeken heeft Yourlabs voor iedere situatie de geschikte test.
2. Hierna maak je online de keuze uit één van de 40 prikposten, verspreid door het land. Je kiest zelf de locatie en het tijdstip van bloedafname. Ideaal!
3. Bezoek (anoniem) de prikpost en laat de Yourlabs bevestigingsmail zien. De verpleegkundige neemt bloed af.
4. Van de meeste onderzoeken krijg je de eerste uitslagen binnen 24 uur online. De binnengekomen uitslagen kun je op ieder moment online inzien via je Yourlabs-account. Daar vind je ook een toelichting, zodat je weet wat de uitslag inhoudt. In heldere begrijpelijke taal.

Meer weten?

Wil jij ook grip krijgen op je gezondheid? Dan is dit hét moment om eens een kijkje te nemen op de website van Yourlabs. Hier lees je nóg meer over de voordelen van bloedonderzoek en kun je bepalen welk type onderzoek het best bij jou past.

Terug naar overzicht
Lees ook:
We helpen mensen om gezond te blijven
We helpen mensen om gezond te blijven
16 november 2022

Prescan is druk bezig met de toekomst. Algemeen directeur Wim Linting (rechts) en medisch directeur Alexander…

Lees meer
Tips: verklein je vatbaarheid voor virussen en bacteriën
Tips: verklein je vatbaarheid voor virussen en bacteriën
18 oktober 2022

Een goede gezondheid en weerstand is voor iedereen ontzettend belangrijk. De focus op gezondheid en weerstand…

Lees meer
Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30