Inzicht in je gezondheid met bloedonderzoek.

9 maart 2023 leestijd 1 minuut

Als je van het leven houdt, wil je inzicht in je gezondheid krijgen én houden. Eén van de instrumenten om inzicht te krijgen in je gezondheid is bloedonderzoek. Maar wat kun je hier nou precies mee en wat zijn de voordelen? We zetten ze voor je op een rijtje.

Waarom bloedonderzoek?

Voel je je niet fit en wil je weten hoe dat komt? Wil je duidelijkheid over allergieën of uitsluitsel over ziektes? Of heb je eerder een bloedonderzoek gehad en ben je benieuwd hoe het er nu voor staat? Met bloedonderzoek kun je allerlei aandoeningen opsporen. Denk bijvoorbeeld aan ontstekingen en vitaminetekorten, maar ook aandoeningen als glutenintolerantie, reumatische klachten of SOA’s haal je uit je bloedwaardes.

Meten is weten

Bloedonderzoek kan ook dienen als nulmeting; het startpunt van een periodieke check-up voor je lichaam. Afhankelijk van de uitkomsten van de bloedtest kun je bijvoorbeeld starten met het gebruik van supplementen. En wat is er nou fijner om na een tijdje te controleren of je waarden verbeterd zijn? Zo weet je zeker of je op de goede weg bent!

Ook als je het roer drastisch hebt omgegooid en gezonder bent gaan leven, wil je natuurlijk weten wat dit je oplevert. Ben je meer gaan bewegen, gestopt met roken of bewuster gaan eten? Goed bezig! Ook hier kan bloedonderzoek je helpen om vinger aan de pols te houden.

Wij helpen je graag verder.

Mis geen nieuws meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, aanbiedingen en meer.