‘Ik wil controle over mijn gezondheid.’

11 september 2020 leestijd 2 minuten

Arjan Jagt (52) is vlieger bij een grote luchtvaartmaatschappij en vader van twee jonge kinderen. Voor hem twee grote motivaties voor regelmatig preventief medisch onderzoek.

‘Ik was 42 jaar toen ik voor het eerst vader werd, je kunt stellen dat ik later aan kinderen ben begonnen. Nu zijn ze 8 en 10 jaar oud, en willen ze graag op avontuur, samen met hun vader. Dat vraagt veel lichamelijke aandacht, en dat wil ik ze graag kunnen geven.

Gezondheid staat ook centraal in mijn werk. Ik ben werkzaam als vlieger bij een grote luchtvaartmaatschappij. Een beroep waar gezondheid en veiligheid hand in hand gaan. Een lichaam dat gezond is en goed functioneert is dan essentieel; voor mezelf, het vliegtuig en de passagiers.

Ik wil dat mijn lichaam op en top functioneert, een health check geeft inzicht in mijn gezondheid.
Arjan Jagt
Klant Prescan

Ik vergelijk mijn lichaam weleens met een vliegtuig of een racefiets; je wilt dat je materiaal op en top functioneert. Het lichaam dat wij ons hele leven bij ons dragen, daar doen we pas iets mee wanneer we iets voelen. Je hebt iets en dan krijgt het pas de aandacht, maar ik wil het eigenlijk wel voor zijn. Zodoende kwam ik bij Prescan terecht, om meer controle over mijn gezondheid te krijgen.

Preventief onderzoek heeft mij veel rust gebracht. Ik begrijp dat je niet altijd alles moet en wilt weten, maar het is toch wel erg zonde als aandoeningen voorkomen hadden kunnen worden, die door een check-up in een vroeg stadium kunnen worden gesignaleerd.’

In één dag inzicht in je gezondheid?

Een bodyscan - ook wel bekend als health check of total body scan - is een preventief medisch onderzoek, met als doel het signaleren van risicofactoren en (mogelijke) aandoeningen. Waar en wanneer je dat wilt, zonder verwijzing. Een bodyscan bestaat uit vijf gerichte MRI-scans van: schedel & hersenen, halsvaten, borstkas, bovenbuik en onderbuik. Niet alle risicofactoren zijn op een MRI-scan zichtbaar. Daarom bieden wij ook uitgebreide onderzoeksprogramma's aan met een cardiologisch-, dermatologisch- en laboratoriumonderzoek. Alle onderzoeken worden beoordeeld door medisch specialisten. Je krijgt direct de uitslag en jouw MRI-beelden zijn voor jou altijd toegankelijk en eenvoudig te delen. Zo krijg je direct inzicht in je gezondheid.

Bodyscan overzicht

Wij helpen je graag verder.

Mis geen nieuws meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, aanbiedingen en meer.