Prescan adviseert controle van borstimplantaten

08-11-2016,

Laat borstimplantaten controleren

 

Bij vrouwen die borstimplantaten hebben, is het sterk aan te raden deze te laten controleren. Zeker na 10 jaar kunnen er bij siliconenimplantaten beschadigigingen optreden, zoals bijvoorbeeld lekkage.

Dit kan weer letsel en blijvende schade opleveren. Uit onderzoek blijkt dat na 10 jaar nog slechts 84% van de implantaten nog helemaal intact is. Hoe langer de implantaten al aanwezig zijn, hoe groter de kans is op beschadigingen. Wanneer er twijfel of klachten bestaan over de implantaten, is het sterk aan te raden deze te laten controleren.

MRI-beelden

Borstonderzoek van Prescan
Bij Prescan kunnen borstimplanten onderzocht worden op lekkage, door middel van een MRI-scan. Een mammografie is hierbij juist geen geschikte onderzoeksmethode, vanwege de druk die dan op de implantaten wordt gelegd.

Bij een MRI-scan kan goed in kaart worden gebracht of een siliconenimplantaat beschadigd is en verder onderzoek nodig heeft. Een onderzoek naar siliconenen implantaten bij Prescan kost € 490,-* en kan ook in onze kliniek in Baarn worden uitgevoerd. Onze verpleegkundige onderzoekscoördinatie kan je meer informatie over de onderzoeksmogelijkheden geven. Maak hiervoor een afspraak via ons formulier. 

(* excl. € 35,- intakekosten)

Lees hier meer over andere soorten borstonderzoek van Prescan.