arrow_left_altTerug

Hoe gaat Prescan om met verwijzing naar het ziekenhuis bij afwijkende bevindingen?

Hoe gaat Prescan om met verwijzing naar het ziekenhuis bij afwijkende bevindingen?

Prescan doet preventieve onderzoeken waarbij gekeken wordt naar risicofactoren die je gezondheid kunnen beïnvloeden. Soms worden daarbij ook afwijkende bevindingen gedaan die verder onderzoek vereisen om tot een juiste diagnose en bijbehorend behandeladvies te komen.

Een verwijzing voor vervolgonderzoek, wordt door onze cardiologen en dermatologen meestal zelf gedaan via ZorgDomein. Het kan echter voorkomen dat het ziekenhuis van jouw keuze er niet bij staat. In dat geval zal de cardioloog of dermatoloog via ZorgDomein een digitaal verzoek aan de huisarts doen om je te verwijzen naar de kliniek van jouw keuze. De beelden en de rapportage(s) van je onderzoek(en) bij Prescan staan in je persoonlijke Mijn Prescan omgeving. Deze kun je ook zelf delen met je huisarts en/of specialist in het ziekenhuis.

Een doorverwijzing door onze radioloog is helaas niet mogelijk. Radiologen verwijzen cliënten in Nederland alleen in uitzonderlijke gevallen (in het kader van bevolkingsonderzoek of acute spoed) naar een medisch specialist. Omdat de zorg van Prescan daar niet onder valt, zal de radioloog van Prescan bij:

  1. een ernstige afwijkende bevinding en na jouw toestemming, direct of zo snel mogelijk (telefonisch) contact opnemen met je huisarts om te overleggen over een doorverwijzing voor vervolgonderzoek; Je huisarts start het verwijstraject dan via Zorgdomein op.
  2. een niet-ernstige afwijkende bevinding, het verslag met advies rondom doorverwijzing digitaal delen met jouw huisarts via ZorgDomein. Je kunt dan zelf contact opnemen met je huisarts over een eventuele doorverwijzing. Je huisarts blijft je behandelaar en daarmee ook verantwoordelijk dat je bij de juiste arts terecht komt.

Wij helpen je graag verder.

Mis geen nieuws meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, aanbiedingen en meer.