Home Veelgestelde vragen Hoe gaat Prescan om met verwijzing naar het ziekenhuis bij…

Hoe gaat Prescan om met verwijzing naar het ziekenhuis bij afwijkende bevindingen?

Prescan doet preventieve onderzoeken waarbij gekeken wordt naar risicofactoren in je gezondheid. Soms worden daarbij ook afwijkende bevindingen gedaan die verder onderzoek vereisen om tot een juiste diagnose en bijbehorend behandeladvies te komen.

In de meeste gevallen kunnen we bij Prescan zelf doorverwijzen voor vervolgonderzoek. Onze cardiologen en dermatologen maken, net als de huisarts, gebruik van Zorgdomein voor verwijzingen naar het ziekenhuis. Je kunt, samen met de cardioloog of dermatoloog, zelf bepalen naar welk ziekenhuis je wordt doorverwezen. Je eigen huisarts ontvangt een kopie van de doorverwijzing zodat hij of zij altijd op de hoogte is.

De beelden en de rapportage(s) van je onderzoek(en) bij Prescan staan in je persoonlijke Mijn Prescan omgeving. Deze kun je ook zelf delen met je huisarts en/of specialist in het ziekenhuis.


Doorverwijzing door een Prescan radioloog alleen in uitzonderlijke gevallen
Radiologen verwijzen cliënten in Nederland alleen in uitzonderlijke gevallen (in het kader van bevolkingsonderzoek of acute spoed) naar een medisch specialist. Omdat de zorg van Prescan daar niet onder valt, zal de radioloog van Prescan bij:

  1. een ernstige afwijkende bevinding en na jouw toestemming contact opnemen met je huisarts om te overleggen over een doorverwijzing voor vervolgonderzoek; Je huisarts start het verwijstraject dan via Zorgdomein op.
  2. een niet-ernstige afwijkende bevinding het verslag met advies rondom doorverwijzing met je delen in jouw digitale Mijn Prescan omgeving. Je kunt dan zelf contact opnemen met je huisarts over een eventuele doorverwijzing. Je huisarts blijft je behandelaar en daarmee ook verantwoordelijk dat je bij de juiste arts terecht komt.
Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30