arrow_left_altTerug

Is er onderzoek gedaan naar de impact van een bodyscan?

Is er onderzoek gedaan naar de impact van een bodyscan?

Om inzicht te verschaffen in de effecten van de bodyscan als instrument voor preventief medisch onderzoek, heeft Prescan TNO de opdracht gegeven om een studie uit te voeren om (a) de fysieke en psychologische gevolgen van de bodyscan te onderzoeken.

Uit het onderzoek blijkt dat de meeste cliënten gerustgesteld zijn en zich niet meer zorgen maken. De rapportcijfers voor de MRI-scans en het cardiologisch onderzoek bedroegen een ruime acht. Ook wilde men (zeker) nog een keer een body scan doen. Bijna alle cliënten hebben geen spijt dat men de bodyscan heeft gedaan (99,4%). De meeste cliënten zijn ook gerustgesteld en maken zich niet meer zorgen. Ook wilde men (zeker) nog een keer een body scan doen.

Het rapport is eind januari 2018 definitief geworden. Met dit onderzoek hoopt Prescan een gedegen onderbouwing te geven in de discussie rond voors- en tegens van preventief medisch screenen. Op dit moment is een start gemaakt met het schrijven van een wetenschappelijk artikel op basis van het TNO-rapport, waarin het onderzoek en de resultaten staan beschreven. Na wetenschappelijke publicatie is het TNO-rapport openbaar.

Wij helpen je graag verder.

Mis geen nieuws meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, aanbiedingen en meer.