Een dag bij Prescan.

Een dag bij Prescan.

Van een persoonlijk ontvangst tot een gerustgesteld gevoel.

Hoe ziet een dag bij Prescan eruit?

Je overweegt een health check of hebt een bezoek aan onze kliniek op de planning staan. Maar hoe ziet een onderzoeksdag bij Prescan eruit? Wij nemen je mee van begin tot eind.

In één dag inzicht in je gezondheid, door de beste artsen en meest moderne onderzoekstechnieken. Onderstaand voorbeeld betreft een bodyscan plus, inclusief het aanvullende cardiologisch onderzoek en laboratoriumonderzoek.

9:00: Je wordt welkom geheten in de kliniek en je maakt kennis met je persoonlijk begeleider. Het programma wordt nogmaals met je doorgenomen en definitief vastgesteld.

9:30:
Tijd voor het laboratoriumonderzoek welke informatie geeft die niet op een MRI-scan te zien is. Tijdens het laboratoriumonderzoek wordt er bloed afgenomen en je urine & ontlasting onderzocht. Je komt met dit onderzoek meer te weten over het functioneren van je organen, je risico op hart- en vaatziekten en de kans op bepaalde vormen van kanker.

9:45:
Direct na het laboratoriumonderzoek kun je wat eten en drinken. Prescan zorgt voor koffie, thee en een tussendoortje.

10:00:
Vervolgens begint het cardiologisch onderzoek. We maken een ECG (hartfilmpje), een echo van het hart en nemen een longfunctietest af. Daarnaast wordt de reactie van je
hart op inspanning gemeten door middel van een inspanningstest op een hometrainer. Zo ontstaat een goed beeld van het functioneren van je hart en vaten.

11:15:
Tijd voor de MRI-scan. Je krijgt instructies van de MRI-laborant over hoe je precies moet ademhalen en er wordt uitgelegd hoe het onderzoek in zijn werk gaat. Je ligt tijdens het scannen op een aangename bank, die in een soort tunnel wordt geschoven. De tunnel is aan zowel de voorzijde als de achterzijde open. Je mag zelf de muziek uitkiezen die je graag hoort tijdens het onderzoek. In de MRI-scanner worden honderden beelden gemaakt van je hoofd, halsslagaderen, longen, boven- en onderbuik. De MRI-scan bestaat uit een aantal aparte scans en duurt in totaal ongeveer 50 minuten. Je ligt alleen tijdens het scannen in de MRI-tunnel. Tussen de scans worden er voorbereidingen getroffen voor de volgende scan. Wanneer je een aanvullende MRI-scan hebt toegevoegd van bijvoorbeeld je knie of schouder, zal het onderzoek meer tijd in beslag nemen.

12:30: Tijd voor een gezonde lunch op maat. Terwijl jij luncht, bekijkt de radioloog de onderzoeksresultaten.

13:00: Na de lunch brengt je persoonlijk begeleider je naar de radioloog. Tijdens dit gesprek worden de onderzoeksresultaten met je doorgenomen. Je krijgt eventueel advies over
bijvoorbeeld voeding en leefstijl.

14:00: De onderzoeksdag zit erop. Je krijgt een cd-rom met de MRI-beelden mee naar huis. De onderzoeksresultaten, evenals de labresultaten, zullen binnen 3 weken beschikbaar zijn in ons online portaal: MijnPrescan. Zodra de resultaten voor je klaar staan, word je via de mail hierover geïnformeerd.

Wij helpen je graag verder.

Mis geen nieuws meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, aanbiedingen en meer.