Home Kennisbank Borstonderzoek

Borstonderzoek

Maar liefst 1 op de 8 vrouwen krijgt borstkanker. Daarmee is het een van de meest voorkomende ziekten in de westerse wereld. Heb je vage klachten of een klein knobbeltje in je borst, dan is het prettig zo snel mogelijk te weten of er echt iets aan de hand is.

Borstonderzoek

Het borstonderzoek bij Prescan bestaat uit een tweedimensionale echo van de borsten. Dit onderzoek betreft een eerste screening en vervangt niet de mammografie. Daarnaast is het mogelijk een mammografie uit te laten voeren. Dit is een soort röntgenfoto, die gemaakt wordt in een apparaat waar de borsten in kunnen worden gelegd. Tevens kan met een MRI-scan onderzocht worden wat de staat van en eventuele mankementen aan borstimplantaten zijn, indien gewenst.

Klachten of verdachte plekken
Wanneer je last hebt van klachten of verdachte plekken signaleert, is het verstandig om nader onderzoek te laten doen.
  • Je hebt een rode, vlekkerige huiduitslag op je borst
  • Je voelt onregelmatigheden die je eerder niet voelde
  • Je tepels zijn veranderd, zoals intrekking of afscheiding
  • Onder je oksel of in je borst voel je een ongewone zwelling of knobbel
  • Er zitten plooien of kuiltjes in de huid van je borst die er eerder niet zaten
Meer informatie
Borstkankeronderzoek

Borstkankeronderzoek wordt, afhankelijk van de leeftijd, uitgevoerd middels een mammogram. Een mammogram is het meest betrouwbaar in…

Scan borstkanker

Maar liefst 1 op de 8 vrouwen krijgt borstkanker. Daarmee is het een van de meest voorkomende ziekten in de westerse wereld. Heb je vage…

Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan icon
MRI-scan
Hoofd (schedel & hersenen)

Tijdens een MRI-scan van je schedel & hersenen krijg je inzicht in mogelijke afwijkingen in de hersenen zoals een herseninfarct, holte ontsteking of mogelijke risicofactoren.

MRI-scan icon
MRI-scan
Bovenbuik

Door de beelden van de MRI-scan krijgt de radioloog een goed beeld van de organen buik: lever, alvleesklier, milt, nieren, galblaas (indien leeg, niet altijd goed te boordelen), bijnieren en vergrote lymfeklieren. Ook kan een buikwandbreuk (grof) of verwijding van de aorta (aneurysma) worden gezien.

MRI-scan icon
mri scan rug wat is dat
MRI-scan
Rug (gehele wervelkolom)

Door de beelden van de MRI-scan rug krijgt de radioloog een goed beeld van de mogelijke aanwezigheid van slijtage (artrose), botafwijkingen, hernia, wervelkanaalvernauwing, compressie op de zenuwen, standsafwijkingen (scoliose) en myelium (ruggenmerg) afwijkingen.

In 6 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.