Home Kennisbank Borstonderzoek

Borstonderzoek

Maar liefst 1 op de 8 vrouwen krijgt borstkanker. Daarmee is het een van de meest voorkomende ziekten in de westerse wereld. Heb je vage klachten of een klein knobbeltje in je borst, dan is het prettig zo snel mogelijk te weten of er echt iets aan de hand is.

Borstonderzoek

Het borstonderzoek bij Prescan bestaat uit een tweedimensionale echo van de borsten. Dit onderzoek betreft een eerste screening en vervangt niet de mammografie. Daarnaast is het mogelijk een mammografie uit te laten voeren. Dit is een soort röntgenfoto, die gemaakt wordt in een apparaat waar de borsten in kunnen worden gelegd. Tevens kan met een MRI-scan onderzocht worden wat de staat van en eventuele mankementen aan borstimplantaten zijn, indien gewenst.

Klachten of verdachte plekken
Wanneer je last hebt van klachten of verdachte plekken signaleert, is het verstandig om nader onderzoek te laten doen.
  • Je hebt een rode, vlekkerige huiduitslag op je borst
  • Je voelt onregelmatigheden die je eerder niet voelde
  • Je tepels zijn veranderd, zoals intrekking of afscheiding
  • Onder je oksel of in je borst voel je een ongewone zwelling of knobbel
  • Er zitten plooien of kuiltjes in de huid van je borst die er eerder niet zaten
Meer informatie
Borstkankeronderzoek

Borstkankeronderzoek wordt, afhankelijk van de leeftijd, uitgevoerd middels een mammogram. Een mammogram is het meest betrouwbaar in…

Scan borstkanker

Maar liefst 1 op de 8 vrouwen krijgt borstkanker. Daarmee is het een van de meest voorkomende ziekten in de westerse wereld. Heb je vage…

Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan
Hoofd

Een MRI-scan hoofd (schedel en hersenen) kan duidelijkheid geven over de oorzaak van hoofd gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Bovenbuik

Een MRI-scan van je bovenbuik brengt de bovenbuikorganen in beeld en kan afwijkingen aan deze organen opsporen of juist uitsluiten.

MRI-scan
Rug

Een MRI-scan van je rug kan duidelijkheid geven over de oorzaak van rug gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.