Home Kennisbank Nek Nekklachten

Nekklachten

Nekklachten kunnen een aanzienlijke impact hebben. Immers, voortdurend zeurende pijn of felle pijnscheuten tasten het plezier in het dagelijks leven behoorlijk aan.

Oorzaak nekklachten

Er zijn tal van oorzaken waardoor je last kunt hebben van nekklachten. Nekklachten kunnen bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een nekhernia, of rugwervelaandoeningen. Ook botontkalking (osteoporose) kan de oorzaak zijn, slijtage of een reumatische aandoening. In sommige gevallen heeft men nekklachten ten gevolge van een verkeerde houding.

Nekklachten
Wanneer je langer dan een week last hebt van de volgende klachten is het verstandig om naar de huisarts te gaan.
  • Hoofdpijn
  • Stijve nek
  • Zeurende nekpijn
  • Zeurende pijn van de schouders
  • Uitstralende pijn naar de armen
Toon meer
Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan icon
MRI-scan
Bovenste deel wervelkolom (cervicale wervels)

Door de beelden van de MRI-scan krijgt de radioloog een goed beeld van de mogelijke aanwezigheid van slijtage (artrose), botafwijkingen, hernia, wervelkanaalvernauwing, compressie op de zenuwen en myelum (ruggenmerg)afwijkingen bij je nekwervels.

MRI-scan icon
mri scan rug wat is dat
MRI-scan
Rug (gehele wervelkolom)

Door de beelden van de MRI-scan rug krijgt de radioloog een goed beeld van de mogelijke aanwezigheid van slijtage (artrose), botafwijkingen, hernia, wervelkanaalvernauwing, compressie op de zenuwen en standsafwijkingen (scoliose).

MRI-scan icon
MRI-scan
Hoofd (schedel & hersenen)

Tijdens een MRI-scan van je schedel & hersenen krijg je inzicht in mogelijke afwijkingen in de hersenen zoals een herseninfarct, holte ontsteking of mogelijke risicofactoren.

In 6 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30