Home Kennisbank Nek Nekklachten

Nekklachten

Nekklachten kunnen een aanzienlijke impact hebben. Immers, voortdurend zeurende pijn of felle pijnscheuten tasten het plezier in het dagelijks leven behoorlijk aan.

Oorzaak nekklachten

Er zijn tal van oorzaken waardoor je last kunt hebben van nekklachten. Nekklachten kunnen bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een nekhernia, of rugwervelaandoeningen. Ook botontkalking (osteoporose) kan de oorzaak zijn, slijtage of een reumatische aandoening. In sommige gevallen heeft men nekklachten ten gevolge van een verkeerde houding.

Nekklachten
Wanneer je langer dan een week last hebt van de volgende klachten is het verstandig om naar de huisarts te gaan.
  • Hoofdpijn
  • Stijve nek
  • Zeurende nekpijn
  • Zeurende pijn van de schouders
  • Uitstralende pijn naar de armen
Toon meer
Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan
Nekwervels

Een MRI-scan van je nekwervels kan duidelijkheid geven over de oorzaak van nek gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten..

MRI-scan
Rug

Een MRI-scan van je rug kan duidelijkheid geven over de oorzaak van rug gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Hoofd

Een MRI-scan hoofd (schedel en hersenen) kan duidelijkheid geven over de oorzaak van hoofd gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.