Home Kennisbank Nek

Nek

De nek heeft een belangrijke functie in het bewaren van het evenwicht en draagt het gewicht van de schedel. Soms kunnen er nekklachten ontstaan. Dit kan je dagelijkse activiteiten sterk belemmeren. Wanneer je langdurig last hebt van nekklachten is het verstandig om nader onderzoek te laten doen.

Nekklachten
Wanneer je langer dan een week last hebt van de volgende klachten is het verstandig om naar de huisarts te gaan.
  • Stijfheid
  • Vermoeidheid
  • Bijkomende hoofdpijn
  • Nekklachten en rugpijn
  • Pijnscheuten
Toon meer
Meer informatie
Pijn in nek en schouder

Langdurige pijn in nek en schouder beïnvloedt het plezier in het dagelijks leven behoorlijk. Je kunt bepaalde dingen niet meer, terwijl je…

Nekklachten

Nekklachten kunnen een aanzienlijke impact hebben. Immers, voortdurend zeurende pijn of felle pijnscheuten tasten het plezier in het…

Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan
Nekwervels

Een MRI-scan van je nekwervels kan duidelijkheid geven over de oorzaak van nek gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten..

MRI-scan
Hoofd

Een MRI-scan hoofd (schedel en hersenen) kan duidelijkheid geven over de oorzaak van hoofd gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Bovenbuik

Een MRI-scan van je bovenbuik brengt de bovenbuikorganen in beeld en kan afwijkingen aan deze organen opsporen of juist uitsluiten.

In 5 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.