Home Kennisbank Nek

Nek

De nek heeft een belangrijke functie in het bewaren van het evenwicht en draagt het gewicht van de schedel. Soms kunnen er nekklachten ontstaan. Dit kan je dagelijkse activiteiten sterk belemmeren. Wanneer je langdurig last hebt van nekklachten is het verstandig om nader onderzoek te laten doen.

Nekklachten
Wanneer je langer dan een week last hebt van de volgende klachten is het verstandig om naar de huisarts te gaan.
  • Stijfheid
  • Vermoeidheid
  • Bijkomende hoofdpijn
  • Nekklachten en rugpijn
  • Pijnscheuten
Toon meer
Meer informatie
Pijn in nek en schouder

Langdurige pijn in nek en schouder beïnvloedt het plezier in het dagelijks leven behoorlijk. Je kunt bepaalde dingen niet meer, terwijl je…

Nekklachten

Nekklachten kunnen een aanzienlijke impact hebben. Immers, voortdurend zeurende pijn of felle pijnscheuten tasten het plezier in het…

Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan icon
MRI-scan
Bovenste deel wervelkolom (cervicale wervels)

Door de beelden van de MRI-scan krijgt de radioloog een goed beeld van de mogelijke aanwezigheid van slijtage (artrose), botafwijkingen, hernia, wervelkanaalvernauwing, compressie op de zenuwen en myelum (ruggenmerg)afwijkingen bij je nekwervels.

MRI-scan icon
MRI-scan
Hoofd (schedel & hersenen)

Tijdens een MRI-scan van je schedel & hersenen krijg je inzicht in mogelijke afwijkingen in de hersenen zoals een herseninfarct, holte ontsteking of mogelijke risicofactoren.

MRI-scan icon
MRI-scan
Bovenbuik

Door de beelden van de MRI-scan krijgt de radioloog een goed beeld van de organen buik: lever, alvleesklier, milt, nieren, galblaas (indien leeg, niet altijd goed te boordelen), bijnieren en vergrote lymfeklieren. Ook kan een buikwandbreuk (grof) of verwijding van de aorta (aneurysma) worden gezien.

In 6 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30