MRI Scan

Duidelijkheid over je klachten met een gerichte MRI Scan

Wat is het?

Een MRI-scan is een onderzoek dat verder gaat dan een röntgenfoto. Met behulp van een sterk magnetisch veld worden honderden beelden van je lichaam gemaakt. Een arts kan daardoor sneller meer duidelijkheid krijgen over een eventuele afwijking of aandoening.

Iets voor mij?

Met behulp van een MRI-scan kan er gericht worden gezocht naar de oorzaak van (langdurige) klachten. Tevens zijn MRI-scans niet pijnlijk of tijdsintensief. 

De voordelen

 • Binnen 1 dag in een van onze klinieken een scan
 • Direct na afloop de uitslag
 • Medische specialisten
 • Rechtstreeks contact met de radioloog
 • Onderzoek zonder verwijzing
 • Inclusief CD-rom met beelden

Overzicht gerichte MRI-scans

MRI Scan
€ 490,-*

MRI-scan voet/enkel

Pijn in de voet of enkel kan een gevolg van zijn verstuiking, fractuur of ontsteking. Met een MRI-scan krijg je snel meer inzicht in de aard van blessure: gescheurde enkelbanden, botbreuken, slijtage/artrose en/of vocht in de voet.

Lees verder
MRI Scan
€ 490,-*

MRI-scan knie

Knieklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, die je snel een MRI scan zijn op te sporen. Er worden beelden gemaakt van kniegewricht, knieschijf, kniebanden, slijtage/artrose en mogelijke ontstekingen.

Lees verder
MRI Scan
€ 490,-*

MRI-scan heup

Heupklachten kunnen te maken hebben met een slijmbeursontsteking, overbelasting van de heupspieren, gewrichtspijn of slijtage aan het heupgewricht. Er worden bij een MRI scan beelden gemaakt van heupgewricht, slijtage/artrose en overige botafwijkingen.

Lees verder
MRI Scan
€ 490,-*

MRI-scan rug

Bij langdurige rugklachten zoals spit, pijn tussen de schouderbladen, lage rugpijn, hoge rugpijn en uitstraling naar de benen. De oorzaak kan een scheve wervel zijn, slijtage of een rughernia. De MRI scan maakt beelden van nekwervels, middenrug, onderrug en de complete wervelkolom.

Lees verder
MRI Scan
€ 490,-*

MRI-scan bekken

Veel mensen hebben last van bekkenpijn, veroorzaakt door bekkeninstabiliteit, slijtage of andere afwijkingen zoals tumoren. Een MRI scan geeft meer inzicht in de oorzaak van deze klachten door beelden te maken van bekken, eventuele botbreuken, zwellingen/kneuzingen en gewrichtsproblemen.

Lees verder
MRI Scan
€ 490,-*

MRI-scan onderbuik

Lage buikpijn of pijn in de onderbuik gaat vaak gepaard met klachten van gynaecologische aard (baarmoeder, eierstokken), prostaat- en erectieproblemen, pijn tijdens het plassen of bloed in de urine. Er worden bij een MRI scan beelden gemaakt van baarmoeder, eierstokken, prostaat en/of blaas.

Lees verder
MRI Scan
€ 490,-*

MRI-scan longen

Bij klachten als langdurig hoesten, benauwdheid en kortademigheid of bij familiaire risico’s op het gebied van longziektes kan een MRI scan longen (longonderzoek) uitsluitsel bieden.

Lees verder
MRI Scan
€ 490,-*

MRI scan bovenbuik

Langdurige buikpijn kan wijzen op verschillende aandoeningen, bijvoorbeeld een cyste, tumor of ontsteking. De MRI scan maakt beelden van nieren, alvleesklier (pancreas), milt, lever en galblaas.

Lees verder
MRI Scan
€ 490,-*

MRI-scan schouder

Schouderpijn, schouderontsteking, pijnlijke schouders of zelfs een slijmbeursontsteking aan de schouder? Een MRI scan legt de oorzaak van dit soort klachten bloot, bijvoorbeeld slijtage/artrose of een ontsteking.

Lees verder
MRI Scan
€ 490,-*

MRI-scan nek

Geeft inzicht in de oorzaak van bepaalde klachten als een zere nek (pijn in de nek en hals) en schouderklachten. Er wordt gekeken naar nekwervels, nekhernia, slijtage/artrose of bewegingsbeperkingen.

Lees verder
MRI Scan
vanaf € 490,-*

MRI-scan hoofd / schedel & hersenen

Geeft meer duidelijkheid over de oorzaak van klachten als regelmatig terugkerende hoofdpijn (clusterhoofdpijn, migraine, spanningshoofdpijn). Je krijgt meer inzicht in de situatie van je schedel en hersenen.

Lees verder
 

We adviseren je graag over het meest geschikte onderzoek voor jouw situatie

Maak een afspraak

Stuur een e-mail
Laat je terugbellen

Of neem direct contact op met onze
onderzoekscoördinatie:

074 - 255 9 255Wanneer een MRI scan, wat is het en wat kost het?

Heb je aanhoudende klachten van rug, nek, knie, hoofd of een ander lichaamsdeel? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten wat de achterliggende oorzaak is. Een MRI scan van Prescan kan dan uitkomst bieden. MRI is daarnaast geschikt als vervolgonderzoek, bijvoorbeeld wanneer er geen zichtbare oorzaak voor je klachten is gevonden tijdens een röntgenonderzoek.

Met MRI kan over het algemeen een betere diagnose worden gesteld dan met een röntgenfoto. Met behulp van een groot magnetisch veld worden honderden beelden van je lichaam gemaakt. Een arts kan zo meer duidelijkheid krijgen over een eventuele afwijking of aandoening.

Aanvragen zonder verwijzing, snel terecht

Je kunt bij Prescan terecht voor een MRI scan zonder een verwijzing van de huisarts. Bovendien heb je geen lange wachttijd. Vaak ben je al binnen een dag aan de beurt, afhankelijk van het onderzoek. Je krijgt direct na het onderzoek al de uitslag en een deskundige advies van de arts: zo weet je meteen waar je aan toe bent. Het voordeel is dat je al in een vroeg stadium aan een eventueel behandeltraject kunt beginnen. Dat vergroot de kans op genezing of snel herstel. Mocht je de MRI scan ondergaan uit preventief oogpunt en er wordt niets gevonden, dan ben je meteen gerustgesteld. Je hoeft door de MRI scan van Prescan dus niet onnodig lang in onzekerheid te zitten. Dat noemen we zorg uit voorzorg.

Hoe werkt een MRI scan?

MRI (Magnetic Resonance Imaging) is een techniek om tot in detail de meest vitale organen en bloedvaten te controleren. De MRI scanner maakt een groot aantal beelden van je lichaam door gebruik te maken van een groot magneetveld. Op die manier kunnen doorsneden van je organen en lichaamsdelen worden gemaakt. Om de resultaten vervolgens te kunnen beoordelen, presenteert de computer de beelden als plakjes van het orgaan of lichaamsdeel. Onze specialisten kunnen ze onder een willekeurige hoek bekijken, waardoor details van 5 mm waarneembaar zijn.

Afhankelijk van je profiel kiezen we er soms voor om contrastvloeistof aan het bloed toe te dienen. Op die manier verhogen we het contrast van de beelden. Van het inspuiten van de contrastvloeistof ondervind je geen hinder. Slechts in zeer uitzonderlijke gevallen kan het leiden tot bijwerkingen, zoals waterige ontlasting, darmklachten, misselijkheid en braken.  

Een preventief MRI-onderzoek duurt gemiddeld ongeveer 35 minuten en in deze tijd worden zo’n 800 beelden gemaakt. Je ligt tijdens het scannen op een aangename bank, die in een soort tunnel wordt geschoven. De tunnel is aan zowel de voorzijde als de achterzijde open. Wanneer je het eng vindt om in de tunnel te liggen, is het mogelijk dat een begeleider mee de MRI ruimte ingaat. Een verpleegkundige staat je bij om informatie te geven en je zo nodig gerust te stellen. Verder beschik je tijdens de MRI scan over een bel, die je in noodgevallen kunt gebruiken om de scan te onderbreken.   

Niet iedereen komt in aanmerking voor een MRI scan. Wanneer je naar aanleiding van een vroegere operatie een pacemaker of metaaldeeltjes in je lichaam hebt, kan een MRI scan niet geschikt zijn vanwege het magneetveld. Er zijn in dat geval alternatieve onderzoeksmethoden beschikbaar.

De uitslag 

De uitslag van het MRI-onderzoek krijg je op de onderzoeksdag via een monitorpresentatie van de radioloog. De beelden van de scans krijg je mee naar huis. De schriftelijke presentatie van de onderzoeken volgt binnen twee weken. 

Een goede voorbereiding is het halve werk

We begrijpen dat je vragen kunt hebben over het doen van een gerichte MRI-scan. We proberen de meest voorkomende vragen al vooraf te beantwoorden. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Altijd een kliniek in de buurt

 

Gastenboek reacties van onze
cliënten bekijken?

We gebruiken een onafhankelijk platform voor korte ervaringen van onze cliënten.
Inmiddels hebben we meer dan 1000 beoordelingen en scoren we een 9+.

Feedback Company

Een recente beoordeling:

“Vriendelijke ontvangst. Goede begeleiding.
Ze nemen de tijd voor je, kort samengevat.
Een fijne ervaring met een geruststellende afloop.”

Op deze pagina

  Hulp nodig?

  Stuur een WhatsApp
  074 - 255 9 255

  Stel een vraag