Bewegen tijdens de vakantie: 3 tips

1 augustus 2023 leestijd 2 minuten

De vakantieperiode is een geweldige tijd om te ontspannen en tot rust te komen. Maar het is ook belangrijk om gedurende deze periode aan je gezondheid te denken en in beweging te blijven. In deze blog delen we vijf effectieve manieren om actief te blijven tijdens je vakantie, zodat je kunt genieten van een gezonde levensstijl zonder afbreuk te doen aan je welverdiende rust.

Tip 1: Maak gebruik van de natuurlijke omgeving

Tijdens je vakantie ben je waarschijnlijk op een mooie locatie met veel natuurlijke bezienswaardigheden. Maak hier gebruik van door wandelingen of fietstochten te maken. Verken de prachtige omgeving en geniet tegelijkertijd van een actieve bezigheid. Dit zal niet alleen goed zijn voor je lichaam, maar ook voor je geestelijke gezondheid.

Fietsen of wandelen

Ben je op stedentrip of in een historische stad? Grijp de kans om je nieuwe omgeving te verkennen door te wandelen of te fietsen. Huur een fiets en ontdek de lokale stadjes of marktpleinen of kies voor een prachtige lokale fietsroute. Wandel langs het strand bij zonsopgang of ontdek een leuke stad. Zo verbrand je calorieën terwijl je geniet van de bezienswaardigheden.

Lekker aan het water

Als je vakantie aan het water doorbrengt, zijn watersporten een fantastische manier om in beweging te blijven. Denk aan zwemmen, kajakken, paddleboarden of zelfs snorkelen. Deze activiteiten stimuleren je hartslag en zorgen onbewust voor een leuke en uitdagende training.

Met een gerust hart op vakantie

Een cardiologisch onderzoek brengt het functioneren en mogelijke aandoeningen van het hart in kaart. Dit gebeurt door middel van een echo van het hart (echocardiogram), een hartfilmpje (ECG), een inspanningsonderzoek (fietstest), een echo van de bovenbuik (alleen bij het Cardio Vitaal Compleet onderzoek) en een uitgebreid laboratoriumonderzoek middels bloed en urine. Bij elkaar geeft dit een goed inzicht in het functioneren van het hart, waarbij ook mogelijke afwijkingen vroegtijdig kunnen worden opgespoord. Zo kun je met een gerust hart genieten van je vakantie.

Tip 2: Maak gebruik van hotelvoorzieningen

Veel hotels hebben fitnessfaciliteiten zoals een sportschool, zwembad of tennisbanen. Maak hier gebruik van tijdens je verblijf! Plan wat tijd in om te sporten of een duik te nemen in het zwembad. Het kan zelfs leuk zijn om een nieuwe sport uit te proberen waar je normaal gesproken niet aan toe komt. Vaak biedt de fitnessruimte van het hotel diverse mogelijkheden, van cardio tot krachttraining, om je fitnessroutine voort te zetten of te variëren.

Zwemmen in het hotelzwembad is een geweldige manier om actief te blijven zonder je gewrichten te belasten. Of je nu een paar ontspannen baantjes trekt of meedoet aan groepslessen zoals aqua-aerobics, maak bewegen tijdens je vakantie zowel leuk als eenvoudig.

Tip 3: Plan actieve excursies

Je hoeft er niet altijd alleen op uit. Op veel vakantiebestemmingen zijn leuke (actieve) excursies te boeken. Denk hierbij aan een grotwandeling of een rondleiding door een stad. Of kies voor een leuke lokale dansles. Dit is ook leuk om te doen wanneer je met een groep vrienden of familie bent. Op deze manier blijf je niet alleen in beweging, maar geniet je ook nog eens van elkaars gezelschap.

Tijdens je welverdiende vakantie is het behouden van een actieve levensstijl misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar met deze eenvoudige tips kun je beweging naadloos in je vakantieplannen integreren.

Wij helpen je graag verder.

Mis geen nieuws meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, aanbiedingen en meer.