De gezondheidsvoordelen van een blokje om

26 juni 2022 leestijd 1 minuut

Je ziet ze vast wel eens lopen. Een groepje mensen dat in de lunchpauze even een blokje om gaat op een industrieterrein. Het ziet er misschien een beetje saai en gek uit, zo over een industrieterrein, maar het is ontzettend goed! Dat kleine halfuurtje wandelen op een dag kan zorgen voor allerlei gezondheidsvoordelen.

Nu hoef je natuurlijk niet perse over een industrieterrein te huppelen, maar het geeft wel aan dat je eigenlijk overal, ook al woon of werk je niet in een bosrijke omgeving, kunt wandelen.

Wandelen doet wonderen!

Maar wat zijn dan die gezondheidsvoordelen van wandelen:

  • Het wandelen helpt onder andere om je bloeddruk en cholesterolgehalte in je bloed te verlagen.
  • Een blokje om stimuleert de stofwisseling en je verbrand er ook nog eens calorieën mee.
  • De kwaliteit van je slaap verbeterd als je regelmatig gaat wandelen en het helpt tegen depressie en stress.
  • Als laatste kan dagelijks wandelen het risico op diabetes type 2 verlagen en wordt het vermogen van de longen om zuurstof op te nemen vergroot.

Te druk om te wandelen

Klinkt goed toch? Maar wat houdt je dan nog tegen om dat rondje te lopen?
De meeste mensen geven aan niet veel tijd te hebben om in beweging te blijven door een drukke baan, maar ook door een druk privé/gezinsleven. Daarom zijn die mensen die je in de middagpauze over het industrieterrein ziet lopen nog helemaal niet zo raar. Ga met je collega’s tijdens de pauze naar buiten. Dan heb je ook een stok achter de deur.

Mocht het nu echt niet lukken omdat je hebt een baan hebt waarbij je veel thuiswerkt of onderweg bent, dan kun je ook gewoon thuis tijd inplannen om even een blokje om te gaan. Neem de kinderen mee naar buiten of ga met vrienden, die bijvoorbeeld een hond hebben, een stukje lopen. Kun je ook direct bijpraten!

Genoeg beweging krijgen kan moeilijk zijn, maar kijk naar de voordelen en neem de tijd ook voor jezelf om genoeg te bewegen. Plan het in en maak het een prioriteit.

Wij helpen je graag verder.

Mis geen nieuws meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, aanbiedingen en meer.